Banja Luka

Banjaluka dobila još jedan kružni tok

Banjaluka dobila još jedan kružni tok
Foto: Grad Banjaluka | Banjaluka dobila još jedan kružni tok

BANJALUKA - Izgradnja prvog od dva planirana kružna toka u Aleji Svetog Save završena je proteklog vikenda u nastojanju da se rasterete najfrekventnije raskrnice i smanje gužve.

Gradonačelnik Igor Radojičić izrazio je zadovoljstvo jer je izvođač radova, kompanija "Građenje Đurić" uspjela da radove privede kraju i prije ugovorenog roka od dva mjeseca.

Radojičić je naglasio da je u izgradnju ove raskrsnice iz gradskog budžeta uloženo više od 200.000 KM, te da su, uz sami kružni tok, izgrađeni i dodatani trotoari i i javna rasvjeta.

"Ova saobraćajnica, koja povezuje istočni i zapadni tranzit, omogućuje da se sa Starčevice, Obilićeva i Borika brže dolazi do centra grada i obratno", pojasnio je Radojičić i dodao da se nada da će i kružni tok kod Adiko banke biti gotov u narednih mjesec dana.

Radojičić je istakao da je u toku tender za izbor izvođača radova za kružni tok kod budućeg tržnog centra "Delta city".

"Nadamo se da bi do kraja godine mogli raspisati tender za još jedan kružni tok, i to na raskrsnici kod zgrade Policijske uprave, na pravcu prema Zelenom mostu", rekao je Radojičić.

Radojičić je kazao da grad priprema dokumentaciju za raspisavanje tendera za nastavak istočnog tranzita i spajanje sa Zelenim mostom.

Slaviša Sandić, načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve rekao je da će uklanjanje semafora po gradu i gradnja kružnih tokova značajno ubrzati saobraćaj.

"Prilikom stajanja autobusa prema mostu Venecija putnici koji izlaze na samoj saobraćajnici nisu bili bezbjedni i dolazilo je do stvaranja kolona iza autobusa. Te situacije više neće biti, jer se sada prave autobuska stajališta sa ugibalištima i samim tim, osim boljeg protoka vozila, povećava se i bezbjednost za pješake",  kazao je Sandić.

On je najavio da će u narednih 15 dana početi i izgradnja trotara, biciklističkih staza i oborinske kanalizacije na dionici od tržnog centra "Hiperkorta" do Zalužana, u dužini od 1.200 metara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije