Banja Luka

Banjaluka pokreće kampanju o obaveznoj vakcinaciji djece

Banjaluka pokreće kampanju o obaveznoj vakcinaciji djece
Foto: N.N. | Banjaluka pokreće kampanju o obaveznoj vakcinaciji djece

BANJALUKA - Na području Banjaluke vakcinacijom je obuhvaćeno svega 57 odsto djece, zbog čega će grad naredne godine pokrenuti promotivnu kampanju s ciljem podizanja svijesti sugrađana o obaveznoj vakcinaciji djece, u nastojanju da se poveća obuhvat i na taj način spriječi izbijanje davno iskorijenjenih bolesti, odlučeno je na današnjoj sjednici gradskog Štaba za vanredne situacije.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić naložio je danas Odjeljenju za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport da pripremi plan kampanje za 2019. godinu s ciljem da se utiče na svijest stanovništva o potrebi vakcinacije, saopšteno je iz Gradske uprave.

"Od posebnog značaja je da u ovu kampanju, osim nadležnih gradskih službi, budu uključene i sve osnovne škole, vrtići, Republički pedagoški zavod i Dom zdravlja kako bi akcija bila što efikasnija", rekao je Radojičić, nakon što je Štab razmotrio informaciju o epidemiološkom stanju i zaštiti na području Banjaluke.

Štab je razmotrio informaciju gradskih službi u vezi sa takozvanim kritičnim tačkama na gradskim vodotocima koje su prošle godine identifikovane, u okviru planova za sprečavanje posljedica poplava.

Prema izvještaju nadležnih službi, od 37 kritičnih tačaka koje mogu izazvati poplave, u međuvremenu je uređeno njih 34, dok će radovi biti izvedeni na tri preostale dionice gradskih vodotokova koje su ocijenjene potencijalno rizičnim.

Iz Gradske uprave navode da je, u okviru ovih nastojanja, Radojičić naložio danas nadležnim gradskim službama da što prije riješe preostale imovinsko- pravne odnose koji već godinama ometaju izgradnju nasipa na rijeci Vrbanji u naselju Česma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije