Banja Luka

Banjaluka se zadužuje za 12.860.000 KM

Banjaluka se zadužuje za 12.860.000 KM
Banjaluka se zadužuje za 12.860.000 KM

BANJALUKA - Gradonačelnik Banjaluke Dragoljub Davidović i direktor Unikredit banke Banjaluka Ivan Vlaho potpisali su danas ugovor o kreditu u iznosu od 12.860.000 KM kojim će biti finansirano sedam prioritetnih projekata u najvećem gradu Srpske.

Kredit je odobren na 10 godina sa grejs periodom od godinu dana.

Davidović je rekao novinarima, nakon potpisivanja ugovora, da je Skupština grada na sjednici krajem maja utvrdila listu projekata od posebnog interesa za grad koji će biti finansirani iz kredita i budžeta grada.

Prema njegovim riječima, kredit će biti utrošen na kupovinu pokretne i nepokretne imovine Fabrike "Unis" - Valjaonice hladno valjane trake u iznosu od 8.400.000 KM za potrebe realizacije projekta Tehnološkog biznis-parka.

"Za izgradnju kanalizacije u Ulici Rade Radića  biće utrošeno 1.300.000 KM, za izgradnju puta za Priječane 1.000.000 KM, a za sanaciju i rekonstrukciju Sportske dvorane Borik 1.000.000 KM", rekao je Davidović.

On je naveo da je 850.000 KM predviđeno za izgradnju zajedničkog objekta ambulante porodične medicine i Mjesne zajednice Kočićev vijenac, 200.000 KM za izgradnju kružnih raskrsnica u gradu Banjaluka, te 110.000 KM za izgradnju mjesne kancelarije u Mjesnoj zajednici Borkovići.

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Slobodan Gavranović, koji je danas u Banjaluci prisustvovao potpisivanju ugovora o kreditiranju, naglasio je da su na ovaj način stvoreni svi uslovi da se pristupi realizaciji programskih dokumenata donesenih u Skupštini grada.

Gavranović je istakao da je realno da realizacija projekta Tehnološkog biznis-parka, koji bi trebalo da obezbijedi posao za pet do šest hiljada ljudi, započne još u ovoj godini, te da se prvi "stanari" u Tehnološkom biznis-parku mogu očekivati početkom naredne godine.

On je dodao da je juče posjetio Inđiju gdje je sa potpredsjednikom Vlade Vojvodine Goranom Ješićem i načelnikom ove opštine Petrom Filipovićem razgovarao o njihovim iskustvima u privlačenju investicija, te otvaranju Tehnološkog biznis-parka.

Direktor Unikredit banke Banjluka Ivan Vlaho izrazio je zadovoljstvo što je namjena kredita investicijska i što je usmjerena prema jačanju privredne klime i prema poboljšanju kvaliteta života u gradu Banjaluka.

"Unikredit banka Banjaluka pripada velikoj evropskoj grupaciji Unikredit koja posluje u više od 22 zemlje. U svim zemljama u kojim postojimo ambicija nam je biti vodeća banka i upravo potpisivanje današnjeg aranžmana i jačanje saradnje sa gradom Banjaluka predstavlja korak koji nas vodi prema toj ambiciji i cilju", zaključio je Vlaho. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije