Banja Luka

Banjaluka u mreži gradova svijeta

Banjaluka u mreži gradova svijeta
Foto: Srna | Banjaluka u mreži gradova svijeta

TJENCIN - Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić razgovarao je danas u kineskom gradu Tjencinu sa profesorom Klausom Švabom, osnivačem i izvršnim predsjednikom Svjetskog ekonomskog foruma iz Davosa, o mogućnosti formiranja globalne mreže gradova svijeta koja bi trebalo da prikuplja i dijeli iskustva i najbolje prakse lokalnih zajednica.

"Naročita pažnja u okviru ove mreže bila bi posvećena modernim tehnologijama, informacionim društvima i podršci početnim biznisima, odnosno startap firmama", saopšteno je iz banjalučke Gradske uprave.

Radojičić, koji je zajedno sa grupom gradonačelnika iz cijelog svijeta razgovarao sa profesorom Švabom, rekao je da je ideja o formiranju globalne mreže gradova svijeta prihvaćena i u narednom periodu biće razvijana kao poseban oblik saradnje i povezivanja gradova svijeta, u čemu će učestvovati i Banjaluka.

Banjaluka je jedina lokalna zajednica iz Republike Srpske na Svjetskom ekonomskom forumu u Tjencinu, poznatom i kao "Ljetni Davos", koji je ove godine okupio više od 2.500 svjetskih zvaničnika.

Forum je juče otvorio kineski premijer Li Kećijang.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije