Banja Luka

Bazen opet otvoren za kupače

Bazen opet otvoren za kupače
Bazen opet otvoren za kupače

Gradski olimpijski bazen, nakon dvomjesečne pauze zbog sanacije štete koja je nastala u avgustovskim poplavama, počeo je sa radom u petak.

Ponovni početak rada ozvaničili su Igor Radojičić, predsjednik Narodne skupštine RS, Nada Tešanović, ministar porodice, omladine i sporta RS, i  Jasna Brkić, zamjenik gradonačelnika.

''Ponosni smo što imamo Gradski olimpijski bazen, a kroz njega godišnje prođe više ljudi nego što građana ima Banjaluka. Bazen je isljučivo saniran domaćim naporima. Na ovom poslu nijedan fening nije dobijen od međunarodne zajednice koja je držala donatorske konferencije i objavljivala mnogobrojne projekte'', rekao je Radojičić.

On je najavio da bi od 20. oktobra mogla biti nastavljena i besplatna obuka za određeni broj osnovaca.

Tešanovićeva je naglasila da broj posjetilaca govori o značaju ovog objekta.

"Dnevno oko 1.000 plivača prođe kroz ovaj bazen i to sve govori o potrebi za ovakvim objektom", kazala je Tešanovićeva.

Dodatna sredstva mogla bi biti obezbijeđena iz rebalansa budžeta.

"Najviše brige o Gradskom olimpijskom bazenu vodi grad. Najvažnije funkcije bazena dostupne su našim takmičarima, plivačima, vaterpolistima i rekreativcima. Treba još ulaganja i nadam se, ako bude rebalans budžeta, da ćemo pronaći dodatna sredstva", rekla je Brkićeva.

Direktna šteta na bazenu je 300.000, a indirektna oko 100.000 KM.

"Bilo nam je bitno da osposobimo sam bazen i da svi kupači budu bezbjedni, odnosno da je voda hemijski i bakteriološki ispravna", rekao je Vedran Mitrović, direktor JP "Aquana".

Najveća šteta na teretani

Na teretani i fitnes centru radovi su u toku jer je najveća šteta bila na tom dijelu objekta, a trebalo bi da budu zavšeni za desetak dana. Do sada su osposobljeni sistem grijanja vode, pumpe, solarni sistem i elektroormari.

Ovi radovi koštali su 190.000 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije