Banja Luka

Besplatna promotivna vožnja: Zbog dajaka došli u Banjaluku

Besplatna promotivna vožnja: Zbog dajaka došli u Banjaluku
Besplatna promotivna vožnja: Zbog dajaka došli u Banjaluku

BANJALUKA - Besplatnu promotivnu vožnju dajak čamcem koja se već nekoliko godina održava u toku ljeta na Vrbasu danas su iskusili brojni građani, a u samo prvih pola sata na plaži kod Zelenog mosta za to se prijavilo njih 60, među kojima su bili i oni koji su baš zbog dajaka došli u Banjaluku.

Uživanje u vožnji dajakom i razgledanje grada sa vode bilo je omogućeno i za najmlađe, a za njih su čisto iz predostrožnosti bili obezbijeđeni i prsluci.

Petogodišnja Sofija Trbić, kaže da se nije nimalo bojala tokom vožnje i da joj je bilo lijepo voziti se Vrbasom.

'U čamcu sam bila sa mamom i dajakom sam se vozila prvi put'', dodala je ova djevojčica.

Da je dajak za Banjaluku, ono što i gondola za Veneciju kažu građani koji su iskoristili polučasovnu vožnju, za koju su u ''Dajak klubu'' angažovali desetak čamaca.

''Iz godine u godinu sve je veći broj građana, koji su navikli na održavanje promotivnih vožnji i prije samog ovog dana zovu pitaju hoće li biti ponovo. Na vožnju uglavnom dolaze stalno drugi građani, a dolaze čak iz Gradiške, Doboja i drugih gradova'', rekao je Andrej Zamolo iz ''Dajak kluba'' Banjaluka.

Promotivnu vožnju dajak čamcima nije pokvario ni viši vodostaj Vrbasa, ali kako su rekli organizatori zbog toga su vodili više računa o bezbjednosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije