Banja Luka

Centru za predškolsko vaspitanje dodijeljen prostor na Starčevici

BANJALUKA - Grad Banjaluka dodijelio je Centru za predškolsko vaspitanje i obrazovanje na korištenje za potrebe vrtića poslovni prostor površine 169 metara kvadratnih u naselju Starčevica.

Poslovni prostor se nalazi u Ulici Prve krajiške brigade narodne odbrane i u potpunosti odgovara potrebama vrtića, ali je potrebno izvršiti sanaciju prostora i promjenu namjene, navodi se u nedavnoj odluci Skupštine grada.

Gradsko Odjeljenje za društvene djelatnosti podržalo je zahtjev Centra za dodjelu prostora, jer je otvaranje svakog novog vrtića vrlo značajno, imajući u vidu broj djece u Banjaluci koji čekaju na smještaj u vrtiće.

Grad Banjaluka svake godine izdvaja značajna sredstva za rekonstrukciju i investiciono održavanje vrtića, kao i sredstva za opremanje.

Ove godine adaptirana su dva nova prostora za potrebe vrtiće, i to u Krfskoj ulici, u naselju Obilićevo, za što je utrošeno 92.394 KM, te u Ulici Josifa Pančića u objektu bivšeg restorana "Ognjište" na Starčevici, gdje je ukupna vrijednost radova iznosila 285.000 KM.

Planirano je da oba vrtića budu u funkciji početkom 2015. i da u njima bude smješteno po 50 mališana, u dvije vaspitne grupe - jasličku i mješovitu.

Prošle godine, povodom dana grada 22. aprila, otvoren je vrtić "Kolibri" u naselju Lazarevo, koji pohađa 250 djece, a vrijednost ove investicije je 3,5 miliona KM.

U okviru javne ustanove Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Banjaluka radi 20 vrtića, u kojima mjesečno boravi u prosjeku  2.100 mališana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije