Banja Luka

Čišćenje propusnih kanala i korita bujičnih potoka u Banjaluci

Čišćenje propusnih kanala i korita bujičnih potoka u Banjaluci
Foto: N.N. | Čišćenje propusnih kanala i korita bujičnih potoka u Banjaluci

BANJALUKA - Akcija čišćenja propusnih kanala i korita bujičnih potoka na području Banjaluke, u okviru koje su do sada očišćeni kanali i propusti u naseljima Motike, Šargovac, Dragočaj i Kuljani, trebalo bi da bude završena do 4. oktobra, rekao je Srni šef Odsjeka za civilnu zaštitu i poslove profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice Mladen Ćućun.

"Danas počinju radovi u Zalužanima, a naredne sedmice mašine se sele na desnu obalu Vrbasa, odnosno u mjesne zajednice Priječani, Česma, te Karanovac", naveo je Ćućun.

On je rekao da su problemi utvrđeni u osam mjesnih zajednica na 40 propusta i na nešto više od šest kilometara odvodnih kanala, a na ovaj način bi trebalo da budu smanjene potencijalne opasnosti od pojave bujičnih potoka i plavljenja domaćinstava u njihovoj blizini, posebno u jesen i uoči kišne sezone.

Ćućun je dodao da su akciju prije desetak dana počeli pripadnici gradske Civilne zaštite uz pomoć dvije nove radne mašine, ukupne vrijednosti 310.000 KM, koje je Odsjek nabavio za ove poslove.

Prema njegovim riječima, do kraja godine očekuje se i nabavka teretnog motornog vozila za intervencije u slučaju nepogoda, čime će Civilna zaštita moći da potpuno samostalno djeluje na terenu.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije