Banja Luka

Cvijanović: Dogradnja OŠ "Branko Radičević" jedan od prioriteta

Cvijanović: Dogradnja OŠ "Branko Radičević" jedan od prioriteta
Foto: N.N. | Cvijanović: Dogradnja OŠ "Branko Radičević" jedan od prioriteta

BANJALUKA - Dogradnja škole sa najviše đaka u RS, OŠ "Branko Radičević", sa 10 novih učionica i fiskulturnom salom jedan je od prioriteta, a početak radova zavisi od završetka projekta, rekla je u petak Željka Cvijanović, premijerka RS.

Ona je izrazila zadovoljstvo zbog činjenice da je sve što je dogovoreno sa gradonačelnikom Igorom Radojičićem od početka njegovog mandata ubrzano realizovano.

"Posebno me raduje što ćemo ući u novi krug obnove školskih objekata", naglasila je Cvijanovićeva.

Dodala je da će prvi projekat biti dogradnja osnovne škole u naselju Starčevica, za šta će biti izdvojeno do 1,5 miliona KM.

"To je jedan od prioriteta s obzirom na potrebe i broj đaka. Novac postoji, a naša želja je da objekat bude spreman za korištenje do kraja avgusta", rekla je Cvijanovićeva.

Prema njenim riječima, paralelno sa dogradnjom škole na Starčevici, planirana su ulaganja i u druge objekte osnovnih i srednjih škola, za šta je određena sredstva već obezbijedio i grad.

"Zajedno ćemo raditi na tome da sve škole na teritoriji Banjaluke uđu neku fazu planiranja rekonstrukcije i obnove", istakla je ona. 

OŠ "Branko Radičević" na Starčevici, koja ima 26 učionica i 76 odjeljenja, pohađa 1.750 đaka, što je, prema procjenama, čak 500 više od kapaciteta ove škole.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije