Banja Luka

DNS: Nastavak principijelnog sprovođenja politike u Banjaluci

DNS: Nastavak principijelnog sprovođenja politike u Banjaluci
DNS: Nastavak principijelnog sprovođenja politike u Banjaluci

BANJALUKA - Predsjednik Gradskog odbora DNS-a Banjaluka Nedeljko Čubrilović izjavio je da će ova stranka sprovoditi politiku principijelno, kao i do sada, te da će sa svojim kandidatima, koje će predstaviti 25. avgusta, imati kapacitet da nakon lokalnih izbora realizuje sve ono što zamisli.

"Ako se upitamo zašto nismo do sada to radili s obzirom da smo imali učešće u gradskoj vlasti Banjaluke odgovor je jednostavan - nismo imali kapacitete da sprovedemo one ideje za koje smo bili spremni i za koje smo bili osposobljeni", istakao je Čubrilović na konferenciji za novinare u Banjaluci.

On je rekao da su u DNS-u ozbiljno pristupili programu rada i predizbornoj kampanji stranke, mnogo bolje nego ikad do sada.

"Dok drugi pričaju o aktuelnim problemima koji su iznad problema nadgradnje, DNS je opredijeljen da građanima priča o konkretnim problemima koji stvaraju uslove za tu nadgradnju", naveo je Čubrilović, koji je i potpredsjednik DNS-a.

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka i nosilac liste DNS-a za predstojeće lokalne izbore Budimir Balaban rekao je da je DNS konceptualno opredijeljen da Banjaluka ne bude samo administrativni centar, već da postane nosilac privrednog razvoja čitave regije.

Balaban je predstavio inicijativu za manje birokratije, a više investicija, koja podrazumijeva skraćenje perioda i procedura od ideje za investiciju do upotrebne dozvole sa sadašnjih 1.300 dana i 70 koraka na 50 koraka i 500 dana.

"Ovim bi izdavanje građevinske dozvole sveli na 140 dana", istakao je Balaban.

On je rekao da je potrebno izvršiti racionalizaciju javne uprave na način da se smanji broj zaposlenih, da se mijenjaju zakoni i da se pravilnikom osnaži izrada zoning planova koje treba da izradi nadležno ministarstvo, te da se smanji broj saglasnosti komunalnih preduzeća.

Na konferenciji za novinare predstavljen je i rad Medija tima DNS-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije