Banja Luka

Dašak Beograda na ulicama Banjaluke

Dašak Beograda na ulicama Banjaluke
Foto: Vladimir Stojaković | Dašak Beograda na ulicama Banjaluke

BANJALUKA - Nakon Soluna, Praga, Sarajeva i Ljubljane, karavan Turističke organizacije Beograd je i u Banjaluci posjetiocima iz RS predstavio ovosezonsku turističku ponudu glavnog grada Srbije.

"Prošle godine smo najavili 'Džez festival', predstavili folklor i gastronomsku ponudu Beograda, a ovaj put dašak glavnog grada Srbije na banjalučke ulice donosi Baletsko društvo 'Lujo Davičo' i to beogradskim pjesmama i igrama", rekla je Vesna Nađ, portparol Turističke organizacije Beograda, te istakla da su kvalitne zabavne, kulturne i sportske manifestacije glavni magnet za dolazak u Beograd.

Ona je dodala da promotivne aktivnosti koje Turistička organizacija Beograda sprovodi u Banjaluci imaju za cilj podizanje vidljivosti i atraktivnosti glavnog grada Srbije na evropskoj mapi turističkih destinacija.

Foto: V. Stojaković
Foto: V. Stojaković

Vladimir Nikolić, generalni konzul Republike Srbije u Banjaluci, kazao je da Srbija i Beograd na ovaj način građanima RS predstavljaju omiljenu turističku destinaciju i oni dobro poznaju potencijale susjedne zemlje i njenog glavnog grada.

Nikolić je napomenuo da su mladi iz RS najbolji promoteri turističkih potencijala Beograda.

"Po broju dolazaka i noćenja u RS prednjače upravo gosti iz Srbije. Oni vole da dolaze na rafting, koriste izvore ljekovitih voda i banjska lječilišta, te da posjećuju i ostale turističke destinacije. Najveći broj turista dolazi u okviru velikih balkanskih tura upravo iz Beograda", rekla je Nada Jovanović, direktor Turističke organizacije RS.

Foto: V. Stojaković
Foto: V. Stojaković

Kampanja "#GoBelgrade" je nastavak dugogodišnje saradnje sa Turističkom organizacijom RS, u okviru koje su realizovane brojne zajedničke aktivnosti.

Nakon Banjaluke, ovogodišnji karavan će se uputiti u Podgoricu, Sofiju i Atinu, gdje će najpopularnija destinacija regiona biti predstavljena još većem broju turista. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije