Banja Luka

Divlja deponija kod vrtića

Divlja deponija kod vrtića
Divlja deponija kod vrtića

BANJALUKA - Odlaganje krupnog otpada i stvaranje divlje deponije pored vrtića "Kolibri" u Ulici Marka Lipovca, u banjalučkom naselju Lazarevo, predstvalja trn u oku roditeljima, zaposlenima u vrtiću i pojedinim mještanima, koji strahuju da bi s toplijim vremenom mogao biti pojačan i rizik od zaraza.

"Grozno je što se pored vrtića nalazi smeće. To treba što prije ukloniti ", rekla je jedna majka.

Žarko Berić, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Lazarevo 2, kaže da će na sastanku u mjesnoj zajednici na dnevnom redu biti odlaganje otpada.

"Nije problem samo na toj lokaciji, ali je specifično zbog blizine škole i vrtića, a dolazi toplije vrijeme. Najbolje rješenje vidjećemo na sastanku, možda da se postave kontejneri niže u ulici", rekao je Berić.

Dodao je da se krupni otpad odvozi svakog utorka i po pozivu građana kada se nakupi smeća.

Jelena Kurtinović, direktorica Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Banjaluka, rekla je da s toplijim vremenom dolazi do isparavanja otpada, pa se time rizikuju zaraze po mališane, koji su najosjetljivija kategorija stanovništva. Ona apeluje na građane da ne ostavljaju i ne odlažu otpad na taj način, posebno ne na mjestima pored vrtića.

Milenko Šajić, portparol Gradske uprave, izjavio je da ovo mjesto nije predviđeno za odlaganje otpada i da se neodgovornošću građana stvara divlja deponija.

"Svi građani su dužni da pozovu 'Čistoću' ili sami da odvezu krupni otpad", izjavio je Šajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije