Banja Luka

Do Dana grada, novi kružni tok kod "Mljekare"

Do Dana grada, novi kružni tok kod "Mljekare"
Foto: N.N. | Do Dana grada, novi kružni tok kod "Mljekare"

​BANJALUKA - Nova montažna kružna raskrsnica na Malti, u blizini nekadašnje “Mljekare”, biće instalirana do kraja idućeg mjeseca, najavljeno je iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

Na ovoj lokaciji, odnosno ukrštanju prometnih ulica Mladena Stojanovića i Trive Amelice, biće ugrađena montažna raskrsnica. Ovih dana izabran je i izvođač radova, a vrijednost nabavke iznosi 37.000 KM.

Prema projektu, novi kružni tok imaće jednu saobraćajnu traku.

– Na ovoj lokaciji će najprije biti ugrađen novi asfaltni sloj jer je postojeći oštećen i pojavili su se kolotrazi, a zatim ćemo ići u postavljanje montažne raskrnice – ističe Slaviša Sandić, načelnik Ođeljenja za saobraćaj i puteve.

Ova raskrsnica bi trebalo da bude u funkciji do kraja aprila.

Slična, montažna raskrsnica gradiće se uskoro i u Obilićevu na ukrštanju Istočnog tranzita sa Krfskom ulicom. Ovo ukrštanje će u budućnosti biti od velikog značaja pošto se u ovom dijelu grada očekuje znatno povećanje prometa, po skoroj izgradnji nedostajućeg dijela Istočnog tranzita i Zelenog mosta.

– Za razliku od one kod “Mljekare”, ova raskrsnica imaće dvije saobraćajne trake. U okviru raskrnice će se posebna pažnja obratiti i na uklapanje biciklističkih traka i pješačkih staza- rekao je Sandić.

U okviru napora za rasterećenje saobraćaja, ovih dana će biti raspisana i javna nabavka za izgradnju kružne raskrsnice na ukrštanju Solunske i Kozarske ulice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije