Banja Luka

Do kraja godine i Radosavska će biti priključena na gradski vodovod

Do kraja godine i Radosavska će biti priključena na gradski vodovod
Do kraja godine i Radosavska će biti priključena na gradski vodovod

BANJALUKA - Počela je izgradnja vodovodne mreže u banjalučkom naselju Radosavska, dužine 11.880 metara, čime će biti obezbijeđeno redovno vodosnabdijevanje stanovništva u ovom naselju.

Ugovorena vrijednost radova iznosi 266.730 KM, a preduzeće "Eko-euro tim" iz Banjaluke ima rok od 90 dana da završi predviđene radove.

Iz gradskog Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja navode da je predmet ovog projekta podsistem "Radosavska", odnosno dovodni i distributivni cjevovod regionalnog vodovoda "Crno vrelo", Donji Pervan-Petrov gaj.

Konzumno područje podsistema "Radosavska" obuhvata naselje Radosavska - zaseoci Radovančevići, Grahovci, Lakići, Jakovljevići, Kasalovići, Sandalji i Plavljani.

Naselje Radosavska priključiće se na gravitacioni dovodni cjevovod podsistema Zvijezda, koji ide od rezervoara Đurića glavica i prolazi kroz naselja Borkovići i Slavićka.

Iz gradske uprave navode da su za izgradnju vodovodne mreže u ovoj godini, rebalansom u julu uvećana sredstva tako da ona iznose 1.257.000 KM.

Već je realizovan projekat vodosnabdijevanja, i to izgradnja sekundarne vodovodne mreže u naselju Novakovići, u ukupnom iznosu od 42.715 KM. Ugovoreno je izmiještanje cjevovoda u naselju Ramići, u iznosu od 61.999 KM, čija je realizacija i započela juče.

U završnoj fazi je rješavanje vodosnabdijevanja u naselju Potok, zatim u Priječanima, kao i nastavak izgradnje sekundarne vodovodne mreže u naselju Donja Piskavica.

Osim za izgradnju vodovoda u Radosavskoj, iz suficita - predviđena su i sredstva za rješavanje vodosnabdijevanja stanovnika u Ulici Braće Miletić, u ukupnom iznosu od 247.011 KM, kao i za izgradnju sekundarne vodovodne mreže u ogranku Prištinske ulice kod broja 11.

Sredstva iz suficita u iznosu od 90.000 KM izdvojena su i za izgradnju sekundarne vodovodne mreže u naselju Piskavica-krak tri. Za naselje Česma krak kod rezervoara –druga zona, takođe je planirana izgradnja i rebalansom su uvećana sredstva i iznose 70.000.

Sredstva iz suficita iz budžeta za 2015. godinu u iznosu od 150.000 KM izdvojena su za izgradnju primarne vodovodne mreže Piskavice Ševa-Talići-Jaruge.

Ovogodišnjim Programom uređenja građevinskog zemljišta za sekundarnu mrežu u Ulici Tunjice predviđeno je 60.000 KM, 50.000 KM za sekundarnu mrežu u naseljima Gajići, Radulji, Popovići i Stojnići, a po 40.000 KM za vodovodnu mrežu u Kosovskoj ulici i u Motikama. Ove godine planirana je i izgradnja sekundarne mreže u ulicama Vida NJežića i u ogranku Tešana Podrugovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije