Banja Luka

Do septembra igralište i rekreativna zona u Boriku

Do septembra igralište i rekreativna zona u Boriku
Foto: Ilustracija | Do septembra igralište i rekreativna zona u Boriku

BANJALUKA - Mališani i rekreativci u naselju Borik do septembra bi trebalo da dobiju novi prostor za igru i rekreaciju, jer će na otvorenom dijelu Vodenog parka "Aquana" biti izgrađeni dječje igralište, teretana na otvorenom i trim-staza.

Rečeno je ovo nakon što su ugovor o donaciji za izgradnju juče potpisali gradonačelnik Igor Radojičić i Marko Lopičić, generalni direktor kompanije "M:tel".

Radojičić je izrazio zadovoljstvo što je kompanija "M:tel" partner gradu i u ovoj akciji te rekao da će slobodan pristup ovoj sportsko-rekretivnoj zoni biti omogućen za sve sugrađane na ulaz do dvorane "Borik".

"Riječ je o najvećem projektu do sada, projektu koji nije samo obično dječje igralište, već ima i sportsko-rekreativne sadržaje. Radi se o lokaciji koja se nalazi na sredini velikih stambenih blokova, sa jedne strane je Aleja svetog Save, a sa druge strane Borik i Centar 1, tako da postoji velika potreba za ovim sadržajima" kazao je Radojičić.

Dodao je da su i po regulacionom planu i projektu "Aquane" na tom mjestu predviđeni sadržaji za sport i rekreaciju.

Radojičić je naglasio da se nastavlja akcija izgradnje dječjih igrališta u saradnji sa društveno odgovornim kompanijama te da će sutra biti potpisan novi ugovor o donaciji, a sve s ciljem da se što šire područje grada pokrije sadržajima namijenjenim djeci i roditeljima.

Lopičić je istakao da je ova donacija nešto što je trajna vrijednost za grad, djecu i sugrađane, odnosno korisnike sadržaja.

"Na dječjem igralištu je planirano da bude 11 savremenih rekvizita za igru, tu je i trim-staza i rekreativni centar za odrasle. Kompletno igralište biće izgrađeno po najsavremenijim svjetskim standardima i u skladu sa propisima o bezbjednosti djece i korisnika", rekao je Lopičić.

Dodao je da očekuju da će ovo sportsko-rekretivnu zonu već tokom septembra moći predati na korištenje gradu i korisnicima.

U okviru akcije koju Gradska uprava provodi u saradnji sa društveno odgovornim kompanijama proteklih mjeseci su potpisani ugovori o donaciji sa još osam kompanija, koji će biti realizovani tokom ove godine, a dosadašnja vrijednost donacija po ovom osnovu premašuje 500.000 KM.

Grb grada

Prvi put grad ima trostepeni grb, mali srednji i veliki, a biće potrebno dva do tri mjeseca do pune implementacije novog grba i njegove zamjene na svim mjestima, rekao je gradonačelnik Igor Radojičić.

Rekao je da će na prvoj idućoj sjednici Skupštine grada donijeti odluku koja će definisati u kojoj prilici se koja verzija koristi i da još nemaju preciznu cifru koštanja.

"Prvo što možemo da uradimo je da promijenimo zastave na Skupštini grada i objektima na kojima se ona koristi", pojasnio je Radojičić.

Struja za 40 domaćinstava

Novoizgrađena trafo-stanica u Rekavicama, u zaseoku Maksimovići, puštena je juče u rad, čime će 40 domaćinstava imati poboljšano i stabilnije napajanje strujom. Ukupna vrijednost investicije koju je realizovalo preduzeće "Elektrokrajina" je veća od 30.000 KM.

"Naš generalni cilj je da čitavo područje, bez obzira na kojem se dijelu prigradskom ili seoskom nalazili, što bolje uredimo snabdijevanjem električnom energijom", kazao je gradonačelnik Igor Radojičić, koji je trafo-stanicu i zvanično pustio u rad.

Mirko Šurlan, rukovodilac RJ "Elektrodistribucija", rekao je da su puštanjem u funkciju nove trafo-stanice stvoreni uslovi za poboljšano snabdijevanje postojećih i mogućnost priključenja novih potrošača.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije