Banjaluka

Dokumenti o zemljištu kod Medicinske elektronike nisu dostavljeni

Dokumenti o zemljištu kod Medicinske elektronike nisu dostavljeni
Fena - 21.06.2012 15:24

BANJALUKA - Predstavnici Građanske inicijative za odbranu zelene površine u centru Banjaluke upozorili su da je juče istekao zakonski rok u kojem je banjalučka Skupština Grada trebalo da dostaviti dokumente u vezi s konkursom iz 2003. godine o dodjeli zemljišta kod „Medicinske elektronike“, kao i o ponudama dospjelim na konkurs i njegovim rezultatima.

Zahtjev za pristup informacijama u vezi sa spomenutim dokumentima je podnesen u ime grupe nevladinih udruženja i više od 6.000 građana Banjaluke, koji su potpisali peticiju..

Skupština grada  dužna je, u skladu sa Zakonom o slobodi pristupa informacijama („Službeni glasnik RS“, br. 20/01), da u roku od 15 dana podnosiocu zahtjeva omogući pristup zahtijevanim informacijama.

„Iako dokumentaciju još nismo dobili, nadamo se da je riječ o previdu, a ne o pokušaju da se građanima uskrati pristup ovim važnim informacijama. Nadamo se da će nam tražene informacije biti dostavljene poštom do  25. juna“, navode aktivnisti ove inicijative u saopštenju.

Od toga da li će Skupština Grada dostaviti tražene informacije ili će to pokušati izbjeći, pokazat će se, navode, koliko je Skupština Grada odgovorna prema građanima i koliko poštuje javni interes.

Takođe, od administracije Grada Banjaluka očekuju da ih uvjeri u transparentnost svog rada, kao i da potvrdi da je u službi građana, „a ne tajkunskopolitičke oligarhije“.

Ovo je, smatraju, i dodatni test za predsjednika Skupštine Grada Slobodana Gavranovića, novog kandidata za gradonačelnika Banjaluke.

„Da li će i prije lokalnih izbora pokazati da ignoriše zakone Republike Srpske ili će pokazati minimum odgovornosti prema građanima i biračima, ostaje da se vidi u narednih nekoliko dana“, naglašavaju iz ove banjalučke inicijative nazvane - „Glas naroda“ i ističu da će o svemu tome i još nekim njihovim ciljevima, motivima i zahtjevima biti riječi i večeras na TV Pink BiH, u emisiji Zabranjeni forum od 21.30 sati.

Već četiri sedmice jedan broj građana Banjaluke okupljanjima i šetnjom gradom iskazuje nezadovoljstvo zbog početka gradnje velikog stambeno-poslovnog objekta u centru grada kod "Medicinske elektronike".

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Ostali naslovi

 • I panoom obilježeno 15 godina mature

  28.07.2014 21:38 - J. DRAGOJEVIĆ

  Nesvakidašnji pano maturanata osvanuo je danas u Gospodskoj ulici (Ulici Veselina Masleše), a osim što je kraj jula i nije vrijeme matura neobičan je i jer se radi o maturantima Ekonomske škole generacije 1999.

 • Medvjedi uništili njivu u Bastasima

  28.07.2014 19:44 - J. DRAGOJEVIĆ

  Medvjedica i tri mečeta, koji su nedavno usmrtili ovce Petra Škorića u Bastasima, ponovo su došli u pohod, ali ovaj put su stradali usjevi domaćina Laze Tešanovića, na njivi od oko četiri dunuma.

 • Kiša donijela najezdu zmija

  28.07.2014 19:03 - N. Vidačković

  BANJALUKA - Stanovnici Majevičke ulice, u banjalučkom naselju Petrićevac, strahuju za bezbjednost zbog, kako tvrde, najezde zmija u tom kraju, a na to su se požalili i mještani drugih dijelova grada na Vrbasu.

 • Otvoren most u Zalužanima

  28.07.2014 18:28 - Nikola Vidačković

  Novoizgrađeni most preko rijeke Dragočajke u Zalužanima danas je probno otvoren za saobraćaj.

 • Pet banjalučkih ulica bez struje

  28.07.2014 13:37 - B.P.

  BANJALUKA - Zbog izvođenja radova na elektromreži u utorak od 8 do 10:30 struje neće imati dio banjalučke ulice Jovana Bijelića.

 • Novi most u Zalužanima probno pušten u saobraćaj

  28.07.2014 12:59 - Srna

  BANJALUKA - Novoizgrađeni most preko rijeke Dragočajke u Zalužanima kod Banjaluke danas je probno pušten u saobraćaj, potvrđeno je Srni u preduzeću "Putevi Republike Srpske".

  Foto
 • Djelimična obustava saobraćaja do 17. avgusta

  28.07.2014 12:37 - J.D.

  BANJALUKA - Zbog izvođena radova na toplovodnoj mreži u Ulici braće Pantića u Banjaluci, na dijelu od raskrnice sa Ulicom Milana Tepića do Ulice Marije Bursać, djelimično će biti obustavljen saobraćaj do 17. avgusta.

 • U Banjaluci najviše deformisanih stopala i lošeg držanja tijela

  28.07.2014 11:31 - Srna

  BANJALUKA - Sistematskim pregledom 6.842 učenika na području grada Banjaluka utvrđeno je da deformaciju stopala ima 11,6 odsto pregledanih đaka, loše držanje tijela 9,57 odsto, karijes prvog stepena 6,56 odsto, a razna alergijska oboljenja 5,36 odsto učenika.

 • U Banjaluci besplatno testiranje na hepatitis

  28.07.2014 08:06 - Srna

  BANJALUKA - Savjetovalište za hepatitise i HIV infekciju Klinike za infektivne bolesti Kliničkog centra Banjaluka danas će obilježiti Svjetski dan borbe protiv virusnih hepatitisa, pružajući zainteresovanim građanima usluge anonimnog, dobrovoljnog, besplatnog i savjetovanog testiranja.

 • Istaknute istorijske ličnosti Banjaluke (XVI): Sredoje Zekanović

  27.07.2014 20:15 - Nikola Vidačković

  Sredoje Zekanović (1937-2004), rođen 5. jula 1937. godine u Vlasenici, cijeli život je proveo u Banjaluci, posvetivši se boksu.

 • Najljepši dajak zatvorio »Ljeto na Vrbasu«

  27.07.2014 19:44 - N.V.

  BANJALUKA - Izborom najljepšeg dajaka Banjaluke danas je zatvoreno 61. tradicionalna turističko-sportska i kulturno-zabavna manifestacije "Ljeto na Vrbasu".

 • Sutra nastavak Ljeta na Vrbasu

  26.07.2014 13:40 - Srna

  BANJALUKA - Turistička organizacija grada Banjaluka najavila je za sutra drugi dio tradicionalne sportsko-kulturne manifestacije "Ljeto na Vrbasu".

 • Sajam kreativnih žena u Banjaluci

  25.07.2014 20:46 - LJ. Radić

  Sajam kreativnih žena biće održan ove subote od 17 časova na gradskoj terasi kafe-slastičarne "Pingvin", u organizaciji Dragane Pranjić.

 • Mjenjačnica malo i rade prekratko

  25.07.2014 20:20 - Nikola Vidačković, Ljiljana Radić

  BANJALUKA - Na autobuskoj i željezničkoj stanici u gradu nema mjenjačnice niti banke u kojoj bi ljudi mogli da promijene novac, a i one u centru grada rade samo do 20 časova. To je problem s kojim se najčešće susreću turisti koji posjete grad na Vrbasu.

 • Besplatno testiranje na hepatitis

  25.07.2014 17:18 - Srna

  BANJALUKA - Savjetovalište za hepatitise i HIV infekciju Klinike za infektivne bolesti Kliničkog centra Banjaluka u ponedjeljak, 28. jula, obilježiće Svjetski dan borbe protiv virusnih hepatitisa, pružajući zainteresovanim građanima usluge anonimnog, dobrovoljnog, besplatnog i savjetovanog testiranja.

Oglasi za posao

Newsletter

Registrujte se na besplatni newsletter.

Svako jutro najvažnije vijesti.

Upišite vašu e-mail adresu:

Delivered by FeedBurner