Banja Luka

Duže radno vrijeme ugostiteljskih objekata u Banjaluci

Duže radno vrijeme ugostiteljskih objekata u Banjaluci
Duže radno vrijeme ugostiteljskih objekata u Banjaluci

BANJALUKA - Gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović donio je zaključak prema kojem od danas do 14. januara ugostiteljski objekti na području grada mogu raditi duže u odnosu na radno vrijeme propisano gradskom odlukom.

Svi ugostiteljski objekti na području grada mogu raditi neograničeno 1, 2, 7. i 14. januara, saopšteno je iz Gradske uprave.

Ostalim danima u navedenom periodu, ugostiteljski objekti mogu raditi jedan čas duže u odnosu na radno vrijeme propisano odlukom.

U zaključku se navodi da na Dan Republike - 9. januara na području Banjaluke, mimo odluke o određivanju radnog vremena pravnim licima i preduzetnicima koji obavljaju trgovinsku, zanatsku i uslužnu djelatnost, mogu da rade mesnice i to od 8.00 do 13.00 časova, cvjećare od 8.00 do 20.00 časova i prodavnce mješovite robe od 8.00 do 12.00 časova.

Poslodavac je dužan radnicima, koji će raditi na Dan Republike, omogućiti ostvarivanje prava u skladu sa propisima o radu.

Iz Gradske uprave ističu da je zaključak donesen na zahtjev Zanatsko-preduzetničke komore regije Banjaluka i ukazane potrebe za dužim radom ugostiteljskih objekata za predstojeće republičke i vjerske praznike da bi bila obezbijeđena bogata i raznovrsna ugostiteljsko-turistička ponuda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije