Banja Luka

Dvije ulice na Starčevici dobijaju kanalizaciju

Dvije ulice na Starčevici dobijaju kanalizaciju
Foto: N.N. | Dvije ulice na Starčevici dobijaju kanalizaciju

BANJALUKA - Jedan od velikih problema koji je godinama mučio dio stanovnika Starčevice uskoro bi trebalo da bude riješen, jer je u toku izgradnja kanalizacije u ulicama Slobodana Dubočanina i Koste Jarića u ukupnoj dužini od 1.015 metara.

Vrijednost ugovorenih radova, koje izvodi preduzeće "Građenje Đurić", iznosi 200.000 KM, a u planu je da radovi budu okončani polovinom februara. 
"Ovo je bio jedan od hroničnih i najvažnijih problema u rubnim područjima našeg najvećeg naselja. Biće izgrađeno oko jedan kilometar kanalizacione mreže u ove dvije ulice. Ovo je jedan od najvećih projekata u oblasti izgradnje kanalizacione mreže na području grada. Na ovaj način biće riješen jedan od prioriteta najveće mjesne zajednice", kazao je Petar Bilčar, načelnik Odjeljenja za komunalne poslove. 

Podsjetio je da se početkom januara očekuje i završetak izgradnje fekalne kanalizacije u Ulici Frana Supila u dužini od 154 metra. Vrijednost ovih radova je 22.500 KM, a izvođač je preduzeće "Unijat-M" iz Prijedora.

Prošle godine izgrađena je oborinska kanalizacija u dužini od 235 metara u ogranku Ulice Eugene Kumičića, čija je vrijednost 41.660 KM, te u Ulici Hajduk Veljka u dužini od 240 metara, za šta je izdvojeno 35.267 KM.

Prema programu uređenja građevinskog zemljišta, za izgradnju kanalizacije na području grada u 2018. godini planirano je izdvajanje od 300.000 KM iz gradskog budžeta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije