Banja Luka

Ekipe na terenu, putevi u Banjaluci prohodni

Ekipe na terenu, putevi u Banjaluci prohodni
Foto: N.N. | Ekipe na terenu, putevi u Banjaluci prohodni

BANJALUKA - Svi putevi na području Banjaluke su prohodni, a ekipe zimske službe su na terenu i uklanjaju snijeg u skladu sa prioritetima, potvrđeno je Srni u Gradskoj upravi.

Na području grada jutros pada slab snijeg, a najveći bijeli pokrivač od 15 centimetara izmjeren je u Stričićima.

Iz gradskog Odjeljenja za saobraćaj i puteve rečeno je da linije javnog gradskog i prigradskog saobraćaja od jutros saobraćaju prema redovnom rasporedu, a vozače savjetuju da vožnju prilagode uslovima na putu.

Iz ovog odjeljenja pozivaju građane da izvrše svoj dio obaveza i očiste snijeg ispred svojih objekata, a sve eventualne primjedbe u vezi sa radom zimske službe mogu prijaviti na dežurni telefonski broj 051/244-593.

Grad je podijeljen na šest gradskih i osam seoskih područja koje tokom zime održavaju banjalučka preduzeća "Čistoća", "Eko-euro tim", "Kozaraputevi", "Rotor", "Golden kard" i "Niskogradnja" iz Laktaša.

Iz komunalnog preduzeća "Čistoća" pozvali su građane da ne parkiraju vozila na nedozvoljena mjesta jer to otežava rad ekipama za čišćenje.

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, u Banjaluci će snijeg nastaviti da pada poslijepodne i do kraja dana, što će dovesti do povećanja visine snježnog pokrivača.

Maksimalna dnevna temperatura u Banjaluci iznosiće oko minus jedan stepen Celzijusov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije