Banja Luka

Fitnes na otvorenom u Banjaluci

Fitnes na otvorenom u Banjaluci
Fitnes na otvorenom u Banjaluci

Fitnes na otvorenom, koji je dio projekta "Fitnesom do zdravlja Banjaluka 2012." počeo je večeras u gradu na Vrbasu, a završetak programa predviđen je za 4.avgust.

Prijavilo se oko 230 zainteresovanih, program je besplatan i podrazumijeva treninge u trajanju od sat vremena u predvečernjim satima na lokalitetima kao što su parkovi, trgovi, šetališta i obale rijeke, uz nadzor licenciranih trenera.

"Ovaj projekat nastao je kao potreba da se, uglavnom, mladim ljudima pruži prilika da konačno spoje fitnes i prirodu u organizovanom obliku uz podršku profesionalaca", kazala je Lidija Vuletić, koordinator projekta, dodajući da  svakom učesniku je obezbijeđen freš-miks od svježeg voća i povrća.

Prema njenim riječima, ciljna grupa su, uglavnom, mladi, ali da fitnes ne poznaje starosne granice niti je isključiv kad je u pitanju polna pripadnost.

Treninzi će biti praćeni sa audio efektima na lokacijama za potrebnu ritmiku i svi učesnici će dobiti preporuku ishrane u tom periodu.

Projekat je podržan od strane Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS, Ministarstva porodice, omladine i sporta, kao  i grada Banjaluke, čiji su se predstavnici pojavili u parku "Petar Kočić".

Nosilac projekta je "UL -Fit sport" i Fitnes savez RS, dok je tehnički realizator u projektu "Guideline" Banjaluka. Za oblačenje se koordinatori zahvaljuju “Sport vision”.

Performans protestanata

Vježbačima su u jednom trenutku prišli i građani koji protestuju zbog izgradnje stambeno-poslovnog centra kod Medicinske elektronike.

U početku se osjećala napetost u vazduhu, jer su se na jednom mjestu našle dvije grupe sa potpuno različitim ciljem.

Sve se, međutim, nakon početnih nesporazuma i "opipavanja pulsa" pretvorilo u svojevrsni performans.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije