Banja Luka

GP "Jazavac" dobija dodatni prostor za rad

GP "Jazavac" dobija dodatni prostor za rad
Foto: banjaluka.rs.ba | GP "Jazavac" dobija dodatni prostor za rad
Srna

BANJALUKA - Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke, posjetio je danas Gradsko pozorište "Jazavac" i razgovarao sa predstavnicima ove pozorišne kuće o njihovim aktuelnim projektima.

Uz pripreme u umjetničkom dijelu, ekipa "Jazavca" u saradnji sa Gradskom upravom proširuje kapacitete prostora u dvorani „Obilićevo“.

“Prošle godine smo pričali sa predstavnicima ovog pozorišta u vezi sa obezbjeđenjem prostora za glumce. U dogovoru sa Sportskom dvoranom ‘Borik0, koja je vlasnik ovog objekta, ‘Jazavac’ je dobio dodatni prostor koji sanira i koji će vrlo brzo biti u funkciji”, kazao je Radojičić.

On je naglasio da je Gradsko pozorište "Jazavac" sjajna priča.

“To je udruženje građana koje je uspjelo izgraditi ime i imaju svoju vjernu publiku. Predstave su im vrlo popularne i dodatno festival ‘Zaplet’, koji se primiče, je nešto što se očekuje pažljivo u ovom gradu i zaslužuju pažnju i podršku”, zaključio je gradonačelnik Banjaluke.

Organizator GP „Jazavac“ Ljubiša Savanović, istakao je da se u „Jazavcu“ pripremaju za Međunarodni festival mladog glumca „Zaplet 09“, koji će biti održan od 20. do 26. oktobra, ali i da se privode kraju radovi na uređenju novih prostora.

“Dobili smo dva dodatna prostora u dvorani ‘Obilićevo’ koji su namijenjeni za garderobe u čijem su sklopu i sanitarni čvor i kantina. Isti prostor služiće i za čitaće probe i u svakom slučaju olakšati naš rad”, rekao je Savanović.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Komentari: 0

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Izdvojeno
Banjaluka dobija tri nova kružna toka
Banja Luka

Banjaluka dobija tri nova kružna toka

Za sječu jelke kazne do 3.000 KM
Banja Luka

Za sječu jelke kazne do 3.000 KM

Pomama za posjetama Djeda Mraza
Banja Luka

Pomama za posjetama Djeda Mraza

Najčitanije