Banja Luka

Gavranović: Fašizam je poražen, ali nije iskorijenjen

Gavranović: Fašizam je poražen, ali nije iskorijenjen
Gavranović: Fašizam je poražen, ali nije iskorijenjen

BANJALUKA - Gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović rekao je povodom 70 godina od oslobođenja ovog područja da je fašizam poražen, ali da nije iskorijenjen, ni ovdje, niti na prostorima Evrope.

"Opasnost od ideje fašizma nikada nije prošla i mi moramo da se prisjećamo onih koji su dali svoje živote u borbi protiv njega", istakao je Gavranović.

Gavranović je nakon svečanog prijema za delegacije prijateljskih i partnerskih gradova povodom Dana grada novinarima rekao da su lokalne vlasti za privrednike "prvi mostovi" u saradnji sa državnim nivoom, te da lokalna vlast ima veliki manevarski prostor da obezbijedi razvoj privrede i ostalih oblasti koje su od vitalnog značaja za građane.

On je rekao da su u Banjaluku danas došle delegacije iz devet bratskih gradova da obilježe ovaj bitan datum. 

"Sa većinom ovih gradova imamo vrlo konkretnu saradnju i ovi susreti su prilika da razgovaramo i o tome kako da tu saradnju još unapredimo", rekao je Gavranović i dodao da će saradnju jačati i dalje. 

Gradonačelnik Temišvara Nikolae Robu poželio je građanima Banjaluke sreću, uspjeh i prosperitet sa nadom da će otvoreni odnos koji imaju ovi gradovi doprinijeti boljoj budućoj saradnji i partnerstvu. 

"Imamo odlične uslove za saradnju i zato moramo sarađivati", naglasio je Robu.

U ime grada Novog Sada čestitke Banjalučanima povodom Dana grada - uputio je gradonačelnik Miloš Vučević, koji je podsjetio da je prošle sedmice Novi Sad posjetila delegacija Univerziteta iz Banjaluke, te da je uspostavljena saradnja dva studentska parlamenta.

 

"To su konkretni potezi saradnje dva grada i nadam se da ćemo i u narednom periodu to podići na `stepenicu više`. Takođe, na privrednicima je da pokrenu inicijativu za saradnju, a lokalne samouprave su tu da podrže i kreiraju ambijent", istakao je Vučević.

 

Zamjenik gradonačelnika Pule Elena Puh Belci kaže da je veseli to što su i ove godine u Banjaluci, te izražava nadu da će uspostavljeni kontakti biti iskorišteni za konkretne projekte.   

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije