Banja Luka

Gavranović: Na području grada potopljeno 405 objekata

Gavranović: Na području grada potopljeno 405 objekata
Gavranović: Na području grada potopljeno 405 objekata

BANJALUKA - Na području grada Banjaluka, prema najnovijoj evidenciji koja je blizu konačne, u posljednjim poplavama pod vodom je bilo 405 različitih objekata, uključujući privredna društva, stambene i pomoćne objekte, izjavio je gradonačelnik Slobodan Gavranović.

"Svi objekti su uglavnom oslobođeni od vode, ali ima stambenih objekata u čijim podrumskim prostorijama ima još vode koju ćemo osloboditi sutra. Na tome sve vrijeme radi Vatrogasna jedinica sa ekipama", rekao je Gavranović Srni nakon večerašnje sjednice banjalučkog gradskog Štaba za vanredne situacije.

Gavranović je naveo da je danas započet proces čišćenja i grube sanacije saobraćajnica oštećenih u poplavama, te "podizanja" određenih dijelova asfaltnih kolovoza koji su oštećeni i onemogućavaju normalno odvijanje saobraćaja.

On je rekao da će sutra biti izvršeno čišćenje nakupljenog smeća, kao i šljunka koji se nalazi na bankinama saobraćajnica, te krutog otpada kojeg su građani izbacili iz poplavljenih objekata u zonama Starčevice i naselja Potok.

Gavranović je dodao da će određeni broj pripadnika Civilne zaštite i sutra pomoći građanima u saniranju krutog otpada, nakon čega će početi pranje ulica i čišćenje kanalizacije, dok dugotrajni posao predstoji na potpunoj sanaciji velikog broja oštećenih saobraćajnica i kolovoza u Banjaluci.

Prema njegovim riječima, ekipa banjalučkog Doma zdravlja počela je dezinfekciju prostora na području naselja Nova Varoš i Petrićevac, a sutra će taj posao biti nastavljen u Obilićevu i prema Starčevici.

Gavranović je ponovio da se stanje u gradu polako stabilizuje, te da su vodostaji Vrbasa i Vrbanje u padu i da za sada nema opasnosti od njihovog izlivanja.

"Bez velikih količina padavina, mislim da u gradu nema opasnosti, a vremenska prognoza za naredna dva dana nam ide u prilog", zaključio je Gavranović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije