Banja Luka

Gavranović: Nema opasnosti od izlivanja Vrbasa i Vrbanje

Gavranović: Nema opasnosti od izlivanja Vrbasa i Vrbanje
Gavranović: Nema opasnosti od izlivanja Vrbasa i Vrbanje

BANJALUKA - Gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović rekao je Srni da se stanje u gradu polako stabilizuje, a vodostaji Vrbasa i Vrbanje su u padu i za sada nema opasnosti od njihovog izlivanja.

"Bez velikih količina padavina mislim da u gradu nema opasnosti, a vremenske prognoze koje imamo, govore da bi moglo biti samo slabijih padavina", rekao je gradonačelnik koji je i komandant Gradskog štaba za vanredne situacije.

Gavranović je naglasio da su sve gradske strukture aktivirane na povlačenju vode koje ima još u nekim objektima u Debeljacima, a nakon toga i da krenu u čišćenje javnih površina i saobraćajnica i odvoz smeća koje je bujuica donijela.

"Dio timova, pripadnika jedinica civilne zaštite, pomoći će i stanovništvu na ugroženom području, posebno u naselju Potok u Obilićevu, na raščišćavanju dvorišnih prostora i kuća starijeg stanovništva", rekao je Gavranović.

On je dodao da danas kreće dezinfekcija u Novoj Varoši, Petrićevcu i naseljima gdje su očišćeni i stambeni i javni prostori koji su bili obuhvaćeni poplavom, a gdje više nema problema na saobraćajnicama.

Prema riječima gradonačelnika Banjaluke čišćenje grada se odvija prema planu koji je usvojio Gradski štab za vanredne situacije.

Gradonačelnik Banjaluke je naglasio da je stanje sa branom Bočac stabilno, a da količina vode koja se ispušta ne može značajno da podigne nivo Vrbasa.

"Ono što smo prognozirali oko nasipa Česma se i obistinilo, jer na tom nasipu nije bilo problema", rekao je Gavranović.

On je dodao da je za večeras u 19.00 časova zakazana naredna sjednica Gradskog štaba za vanredne situacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije