Banja Luka

Gorjela trafostanica u centru Banjaluke

Gorjela trafostanica u centru Banjaluke
Foto: Vladimir Stojaković | Gorjela trafostanica u centru Banjaluke
Biljana Popović

BANJALUKA - Na trafostanici u Ulici Federika Garsije Lorke u naselju Petra Preradovića u centru Banjaluke jutros je izbio požar koji je ugašen brzom intervencijom vatrogasaca.

Predrag Klincov, portparol "Elektrokrajine Banjaluka", kazao je da je zbog opterećenja nastao kratki spoj koji je uzrokovao požar.

"Izgorio je čitav niskonaponski blok. Treba dopremiti novi i ugraditi ga, tako da će radovi potrajati", dodao je Klincov.

Uslijed izbijanja požara bez električne energije ostali su mještani naselja Petra Preradovića, dio Nove Varoši, Rosulja i predgrađa oko "Čistoće".

Stanovnici Nove Varoši, Rosulja i predgrađa elekričnom energijom su napojeni iz drugih pravaca, a mještani naselja Petra Preradovića struju dobiti oko 16 časova.

"Mještani su jutros primijetili da se dimi iz trafostanice i zvali su vatrogasce, koji su nas obavijestili", dodao je Klincov.

Aleksandar Majstorović, zamjenik starješine Vatrogasne jedinice Banjaluka, rekao je da su dojavu o izbijanju požara dobili u 7.40 časova i da su vatrogasci već za tri minute stigli na lice mjesta.

Dodao je da je u gašenju požara učestovalo jedno vatrogasno vozilo.

"Dolaskom na lice mjesta, kada je ustanovljeno da je ugašen napon, brzim mlazom vode ugasili smo požar. Intervencija je trajala ukupno  20 minuta", rekao je Majstorović.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije