Banja Luka

Grad dodjeljuje objekat u Saračici: Poljoprivredna zadruga za organsku proizvodnju

Grad dodjeljuje objekat u Saračici: Poljoprivredna zadruga za organsku proizvodnju
Foto: N.N. | Grad dodjeljuje objekat u Saračici: Poljoprivredna zadruga za organsku proizvodnju

BANJALUKA - Ugovor o dodjeli gradskog objekta u banjalučkom naselju Saračica za potrebe buduće poljoprivredne zadruge, koji će 100 kooperanata koristiti za organsku proizvodnju maline i povrća te pčelarsku proizvodnju, potpisan je danas.

Ugovor u okviru projekta "Urbana poljoprivreda" potpisali su gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić i Nikola Mićić, dekan Poljoprivrednog fakulteta.

"Našli smo zajednički interes da se objekat u Saračici, koji do sada nije bio korišten, privede određenoj namjeni i da bude koristan tj. da se koristi za nešto što su i istraživačke i razvojne svrhe. Partner nam je Poljoprivredni fakultet i sa ugovorom, koji su potpisali na dvije godine, u ovom objektu moći će razvijati projekat organske poljoprivrede", kazao je Radojičić.

Mićić je kazao da se ovaj objekat u Saračici nalazi na dobrom mjestu, jer je u blizini površina gdje se vrši proizvodnja, te da u projektu imaju predviđena sredstava za adaptaciju objekta.

Grad je ranije potpisao memorandum o formiranju lokalnog partnerstva za zapošljavanje sa Poljoprivrednim fakultetom, čime su počele aktivnosti na projektu "Urbana poljoprivreda", koji finansira Evropska unija, a cilj je da se zaposli 100 osoba sa evidencije Zavoda za zapošljavanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije