Banja Luka

Gradska uprava tvrdi da nema ništa s odlukama zbog kojih protestuju taksisti

Gradska uprava tvrdi da nema ništa s odlukama zbog kojih protestuju taksisti
Gradska uprava tvrdi da nema ništa s odlukama zbog kojih protestuju taksisti

BANJALUKA - Iz Gradske uprave Banjaluka tvrde da nemaju veze s odlukom povodom dodjele taksi stajališta "Patrol taksiju" od strane preduzeća "Neobas" na Novoj autobuskoj stanici u Banjaluci, a što je bio jedan od razloga za današnju jednosatnu obustavu rada samostalnih taksista u ovom gradu.

"Riječ je o odluci s kojom Gradska uprava nije imala veze, niti je bila upoznata o njoj, jer je riječ o površini koja se nalazi na privatnoj parceli. Do sada je ista bila iznajmljivana jednim, a sada drugim taksistima koji su nezadovoljni zbog takve odluke preduzeća 'Neobas'", navode banjalučke vlasti.

Takođe, dodaju da Gradska uprava nije donijela novi, niti izmijenila postojeći akt kojim je uređena oblast taksi prevoza i na snazi je Odluka o taksi prevozu iz 2010.

Iz Kabineta gradonačelnika Banjaluke Slobodana Gavranovića je potvrđeno da će, ukoliko dobiju zahtjev, biti organizovan sastanak gradonačelnika s legitimnim predstavnicima taksista na kome će razmotriti njihove zahtjeve.

Samostalni preduzetnici iz svih udruženja taksi službe Grada Banjaluke jutros su na jedan sat obustavili rad.

Predsjednik banjalučkog Udruženja "Euro taksi" Darko Vučić tvrdi da je preduzeće "Neobas" nelegalno provelo konkurs za izdavanje taksi parkinga, nakon kojeg je preduzeće "Patrol taksi" preuzelo svih 16 mjesta koja su koristili samostalni preduzetnici.

Takođe tvrdi da "Patrol taksi" sada daje u podzakup 7 mjesta, za 450 KM plus PDV, iako ih je dobio po cijeni od 170 KM mjesečno.

Predsjednik "Banjalučkog taksija" Dragan Purišić naveo je da je u štrajku 230 taksi vozača.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije