Banja Luka

Huligani zapalili dječji tobogan u Banjaluci

Huligani zapalili dječji tobogan u Banjaluci
Huligani zapalili dječji tobogan u Banjaluci

BANJALUKA - Dječji tobogan u Ulici Prve krajiške brigade, u naselju Starčevica u Banjaluci, zapaljen je u noći sa subote na nedjelju.

"Žalosno, ali istinito. Za postavljanje tobogana na dječjem igralištu ranije smo kao građani Gradskoj upravi podnijeli mnogo zahtjeva. Konačno, prije nekoliko godina tobogan je postavljen i uređen da se djeca imaju gdje igrati, što je, očigledno, nekome smetalo pa ga je zapalio", kazao je Milorad Arlov, član Savjeta MZ Starčevica.

On je dodao da nije poznato ko je to mogao da učini, ali da roditelji djece i stanovnici tako velike mjesne zajednice kao što je Starčevica treba da se suprotstave ovakvom vandalizmu.

"Ne mogu da vjerujem da je nekome mogao da smeta dječji smijeh i igra. Predložiću Savjetu MZ Starčevica da se pismeno obratimo gradu da uništeni tobogan zamijenimo novim i tako vratimo osmijeh na lice maloj djeci koja se tu svakodnevno igraju", dodao je Arlov.

Tijana M, majka petogodošnjeg dječaka, koji je vrijeme provodio na ovom i drugim lokalnim igralištima, ističe kako je zgrožena onim što je zatekla prilikom dolaska na igralište.

"Koliko dokon i bijesan moraš biti pa da pališ i uništavaš dječje igralište, samo me to interesuje. Po mom mišljenju, to je čisti bezobrazluk, koji mora biti kažnjen, ako ništa drugo, onda za primjer drugima", rekla je Tijana M.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije