Banja Luka

Humanitarna akcija "Srcem za komšiju" za sanaciju krova dvije zgrade

Humanitarna akcija "Srcem za komšiju" za sanaciju krova dvije zgrade
Foto: N.N. | Humanitarna akcija "Srcem za komšiju" za sanaciju krova dvije zgrade

BANJALUKA - Humanitarna akcija "Srcem za komšiju" trajaće dok ne budu sakupljena sredstva za sanaciju krova koji je odnijelo nevrijeme sa dvije stambene zgrade u banjalučkom naselju Obilićevo, a osim novcem pomoći se može i građevinskim materijalom.

Poručili su ovo danas Igor Kremenović iz Humanitarne organizacije "Budimo ljudi" i inicijator akcije Duško Tadić iz Atletskog kluba invalida Vrbas.

Rekli su da je predračun za sanaciju samo jedne zgrade 13.760 KM, a da bi radovi odmah počeli, treba uplatiti avans 70 odsto od ukupne cijene.

Tadić je rekao da mu je želja da se priključi što više ljudi kako bi riješili problem prije novih padavina, a stanarima je svakim danom problem veći

"Svaka marka znači, jer stanari nemaju finansijska sredstva. Bore se na svaki način da zaštite stanove, jer pristižu kiša i susnježica", rekao je Tadić.

Istakao je da je akcija usmjerena na zgrade u ulicama Carice Milice i Cara Lazara, te da bi bilo dobro kad bi neke firme odmah krenule u sanaciju.

Dodao je da će volonteri postaviti kutije na nekim lokacijama u gradu gdje bi se sakupljala sredstva, pisaće pismo gradonačelniku, planiraju trku u sklopu Banjalučke trkačke lige čijom kotizacijom bi se sakupljala sredstva, te planiraju akciju da se putem "M:tel" broja sakupljaju sredstva.

On je rekao i da im je bitna podrška medija, javnih ličnosti, te da su dobili podršku od sportiste Draženka Ninića.

Kremenović je rekao će se volonteri obratiti na što više adresa, te je apelovao na zidare i majstore koji bi mogli nešto besplatno da odrade.

"Problem je što zbog nevremena nije proglašeno stanje elementarne nepogode, pa ZEV mora sam da snositi troškove, a na svom računu imaju samo oko 2.000 KM što nije dovoljno", rekao je Kremenović.

Pomoć se može uplatiti na podračun HO "Budimo ljudi" kod UniCredit Zagrebačke banke AD Banjaluka na račun 3383502257483613, sa naznakom "Srcem za komšiju".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije