Banja Luka

Isplaćena sredstva za stambeno zbrinjavanje 44 korisnika

Isplaćena sredstva za stambeno zbrinjavanje 44 korisnika
Isplaćena sredstva za stambeno zbrinjavanje 44 korisnika

BANJALUKA - Nepovratna novčana sredstva za stambeno zbrinjavanje porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida u ukupnom iznosu 322.497 KM isplaćena su danas u pet opština Republike Srpske.

Sredstva su dobila 44 korisnika u opštinama Ugljevik, Bratunac, Kostajnica, Brčko i Modriča, saopšteno je iz Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske.

U okviru posebnog Programa stambenog zbrinjavanja za period 2008-2015. godina u toku je izgradnja 503 stambene jedinice u 26 opština Republike Srpske.

Iz Ministarstva napominju da je stambeni objekat za 42 porodice poginulih boraca i ratne vojne invalide u Doboju završen, i da će uskoro korisnicima biti uručeni ključevi i rješenja. 

Programom stambenog zbrinjavanja kao jednom od najhumanijih aktivnosti koje realizuje Vlada Republike Srpske od 1999. godine do danas je zbrinuto ukupno 7.449 korisnika, navodi se u saopštenju. 

Stambene jedinice dobile su 2.804 porodice poginulih boraca i ratnih vojnih invalida, a nepovratna novčana sredstva dodijeljena su za 4.645 korisnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije