Banja Luka

Isplata pomoći za poplavljene Banjalučane

Isplata pomoći za poplavljene Banjalučane
Isplata pomoći za poplavljene Banjalučane

Prva rješenja o dodjeli jednokratne novčane pomoći u iznosu od po 1.500 KM iz budžeta grada uručena su danas za 39 porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida prve i druge kategorije.

"Porodice koje su dobile rješenja već danas će imati te iznose na svojim računima. U naredna dva dana rješenja o dodjeli pomoći biće uručena i ostalim korisnicima kojima je odobrena ova pomoć", rekao je Slobodan Gavranović, gradonačelnik.

Dodao je da je dio sredstava rezervisan i za lica koja su imala štetu u avgustovskim poplama, te da će taj dio elaborata biti razmatran u skupštinskoj proceduri, nakon čega će se ući u proces raspodjele.

Stana Klupčak, jedna od korisnica pomoći, zahvalila je gradonačelniku Banjaluke na uručenoj pomoći.

"Pomoć ću iskoristiti za plaćanje radova na sanaciji poplavljene kuće. Šteta je bila procijenjena na 7.000 KM", rekla je Klupčakova, iz naselja Ada.

Prema odluci Komisije za prikupljanje, odobravanje i distribuciju humanitarne pomoći osobama koje su pretrpjele štetu u majskim poplava, iz gradskog budžeta biće doznačeno 1.033.900 KM.

Za dodjelu jednokratne novčane pomoći podnesena su 1.324 zahtjeva, od čega je odobrena pomoć za 997 osoba koje su pretrpjele štetu na stambenim objektima, namještaju i kućanskim aparatima od 7.000 KM i više.

Ova lica su uvjerenjem o prebivalištu dokazala da su na adresi na kojoj je registrovana šteta bila prijavljena prije 15. maja.

Iznosi

Pomoć u iznosu od 1.500 KM uručena je za 39 osoba sa statusom porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida prve i druge kategorije.

Iz oblasti socijalne i dječje zaštite pomoć je odobrena za 58 korisnika prava u visini od po 1.300 KM, dok je za 900 lica koja nemaju navedeni status odobrena pomoć u visini od po 1.000 KM.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije