Banja Luka

Isplata preostale dvije učeničke stipendije u avgustu

Isplata preostale dvije učeničke stipendije u avgustu
Foto: N.N. | Isplata preostale dvije učeničke stipendije u avgustu

BANJALUKA - Narednog mjeseca za učenike će biti uplaćena deveta i deseta stipendija grada Banjaluka čime će biti završena isplata ovih stipendija za školsku 2017/2018. godinu, rečeno je Srni u gradskom Odjeljenju za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport.

Kada je riječ o studentima, u Odjeljenju navode da u avgustu i septembru slijedi uplata po jedne rate, a u oktobru uplata devete i desete rate, čime će biti završena isplata svih stipendija.

Učenička stipendija na osnovu uspjeha u školi i prema socijalnom statusu iznosi 80 KM, a stipendija za deficitarna zanimanja 160 KM.

Visina stipendija za studente prema socijalnom statusu i stipendije za uspjeh na studijama iznosi 130 KM, a za deficitarna zanimanja 250 KM.

Isplata stipendija grada Banjaluka učenicima i studentima odvija se prema planu, pa su tako početkom ovog mjeseca uplaćene sedma i osma po redu stipendija za 1.194 učenika i šesta za 318 studenta, ističu iz Odjeljenja.

Novi konkurs za dodjelu stipendija za školsku 2018/2019. godinu za učenike bićr raspisan početkom septembra, a za studente za akademsku 2018/2019. godinu konkurs će biti otvoren u drugoj polovini oktobra.

Deficitarna zanimanja za narednu školsku/akademsku godinu za učenike srednjih škola su varilac, kamenorezac i tehničar modelar obuće, a za studente diplomirani profesor matematike i informatike, diplomirani profesor fizike i diplomirani inženjer elektrotehnike.

Za stipendije je planirano da bude iz budžeta grada izdvojeno 1,6 miliona KM, a visine stipendije ostaće iste.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije