Banja Luka

Iz budžeta grada planirana dva miliona KM za boračke kategorije

Iz budžeta grada planirana dva miliona KM za boračke kategorije
Foto: N.N. | Iz budžeta grada planirana dva miliona KM za boračke kategorije

BANJALUKA - Za stambeno zbrinjavanje, sufinansiranje troškova liječenja, za održavanje spomenika i druge različite projekte pomoći borcima, porodicama poginulih i ratnim vojnim invalidima iz budžeta grada planirana su dva miliona KM.

Dragomir Keserović, načelnik Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu, rekao je da će najviše sredstava biti izdvojeno za rješavanje stambenih pitanja, za šta je planirano 775.000 KM.

"Još pola miliona namijenjeno je za sufinansiranje troškova liječenja, sahrana i nabavke udžbenika djeci poginulih boraca", rekao je Keserović.

Za pribavljanje idejnog rješenja, izvedbeno-tehničke dokumentacije i otpočinjanje izgradnje Centralnog spomen-obilježja poginulim borcima prošlog rata iz budžeta je planirano 150.000 KM.

"Predvidjeli smo 70.000 KM za održavanje spomenika i spomen-obilježja od značaja za grad i 37.000 KM za sufinansiranje izgradnje novih", rekao je Keserović.

Dodao je da su jednokratnom novčanom pomoći iz budžeta grada u prošloj godini pozitivno riješena 1.954 zahtjeva za korisnike prava iz oblasti boračko-invalidske zaštite i zaštite civilnih žrtava rata, od čega se najveći dio zahtjeva odnosio na sufinansiranje troškova liječenja - 373.000 KM.

"Nastojaćemo i ove godine što racionalnije da utrošimo planirana sredstva i na taj način pomognemo ovu kategoriju stanovništva", dodao je Keserović.

Za sufinansiranje javnih poziva projekata udruženja iz oblasti boračko-invalidske zaštite predviđeno je 225.000 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije