Banja Luka

Izmjena režima saobraćaja na putu Banjaluka - Jajce

BANJALUKA - Na magistralnom putu Banjaluka - Jajce, na lokalitetu kanjon "Tijesno", do nedjelje, 7. juna, na snazi je izmjena režima saobraćaja zbog održavanja Evropskog prvenstva u kajaku i kanuu na divljim vodama "Banjaluka - Vrbas 2015", saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Vozila će na ovom lokalitetu danas i sutra od 10.00 do 16.00 časova biti naizmjenično jednosmjerno propuštana u dužini 2.000 metara, uz privremeno postavljenu svjetlosnu saobraćajnu signalizaciju, a u petak od 10.00 do 14.00 časova. 

U subotu i nedjelju od 8.00 do 16.00 i od 19.00 do 24.00 časa predviđena je obustava saobraćaja za sva vozila, osim za autobuse. Vozila će biti preusmjeravana na alternativni putni pravac Banjaluka - Čađavica - Mrkonjić Grad.

U Republici Srpskoj jutros nema posebnih zastoja i ograničenja, osim na dionicama gdje su u toku radovi.

Zbog sanacije klizišta na kosini pored autoputa Gradiška - Banjaluka, lokalitet Kutlešin Gaj, do 22. juna obustavljen je saobraćaj u zaustavnoj i sporoj saobraćajnoj traci autoputa. 

Na magistralnom putu M-18, dionica granica Republike Srpske Rača - Rača, zbog rekonstrukcije Savskog nasipa na lokalitetu Rača, saobraća se naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom, svakodnevno od 7.00 do 18.00 časova. 

Zbog izgradnje i rekonstrukcije vodovodnog sistema, od 7.00 do 18.00 časova saobraća se jednom saobraćajnom trakom, uz naizmjenično propuštanje vozila, na dionicama magistralnih puteva M-16, Nova Topola - Klašnice 1, i M-4 lokacija /Novi Grad/ - Novi Grad 1, granica BiH/Hrvatska. 

Radovi na sanaciji kolovoza izvode se na magistralnom putu M-17,2 dionica granica Republike Srpske /Brod/ - Granični prelaz Brod. Za vrijeme radova saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila, uz moguća kraća zadržavanja. 

U toku su radovi na sanaciji oštećenja kolovoza magistralnog puta M-18, dionica Brod na Drini - granica BiH/Crna Gora /Šćepan Polje/, zbog čega se saobraćaj obustavlja više puta u toku dana, ne duže od 30 minuta. Na ovoj dionici na snazi je zabrana saobraćaja za vozila čija ukupna masa prelazi 12 tona i vozila čija dužina prelazi osam metara. 

Zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka - Doboj, na magistralnom putu M-17 Vukosavlje - entitetska granica /Karuše/ na dionicama Šešlije - Johovac i Johovac - Rudanka izmijenjen je režim saobraćaja, tako da će povremene obustave saobraćaja biti vršene svaki puni čas i trajaće po 15 minuta, radnim danima i subotom od 7.00 do 17.00, a nedjeljom od 7.00 do 13.00 časova. 

Zbog izlaska vozila i građevinskih mašina angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka - Doboj, izmijenjen je režim saobraćaja na magistralnom putu M-16.1, dionica Klašnice 1 - Prnjavor u zoni ukrštanja sa magistralnim putem Laktaši - Prnjavor.

Zbog radova na montaži poda trakastog transportera termoelektrane na regionalnom putu Gornja Vijaka 2 - Razboj /Prnjavor - Stanari/ do 6. juna saobraćaće se jednom trkom uz postavljenu saobraćajnu signalizaciju. 

Na regionalnom putu Bušletić - Modriča u toku su radovi na proširenju mosta na potoku Dusa, zbog čega je saobraćaj obustavljen. Alternativni pravac je magistralni put Doboj - Modriča. 

Na regionalnim putevima R-476, dionica Ukrina-Gornja Vijaka i R-414 Karanovac -Mitrović na mjestu klizišta saobraća se jednom saobraćajnom trakom.

Zbog deminiranja terena na snazi je privremena obustava saobraćaja od 8.30 do 15.00 časova na magistralnom putu M 14,1 Brodsko Polje - entitetska granica /Brusnica/, na lokalitetu" Kladar Donji 2, i to 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja, a neće se izvoditi u dane vikenda i praznika. 

Za teretna vozila ukupne mase preko 3,5 tone i autobuse preko pet tona zabranjen je saobraćaj na regionalnom putu R-454 a Bratunac 3 - Drinjača jer su se usljed prošlogodišnjih poplava urušili desna bankina i dio saobraćajne trake do rijeke Drine.

Na dionici regionalnog puta R-474 Gornja Vijaka 2 - Razboj /Prnjavor - Stanari/, preko mosta u mjestu Dragalovci, zabranjen je saobraćaj svim vozilima preko pet tona ukupne mase i visine iznad 3,5 metra.

U Federaciji BiH sporije se saobraća na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, posebno na putnim pravcima Tuzla - Bijeljina, Bosanski Brod - Odžak, Brod na Drini - Granični prelaz Hum/Šćepan Polje i Čapljina - Stolac.

Povodom posjete pape Franje BiH zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području Federacije BiH od petka u ponoć do 24 sata u subotu.

Zabranjeno je kretanje teretnih motornih vozila nosivosti preko 3,5 tone na području FBiH na svim magistralnim putevima i autoputevima od 18.00 časova u petak do 24 sata u subotu, dok je dodatno na području Kantona Sarajevo potpuno zabranjeno kretanje ovih vozila u subotu od 5.00 do 20.00 časova.

Saobraćaj za teretna vozila zabranjen je na Graničnom prelazu Brčko - Gunja zbog radova u Hrvatskoj. 

Na Graničnom prelazu Bijača na izlazu iz BiH čeka se 20 minuta. Na ostalim graničnim prelazima za sada nema dužih zadržavanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije