Banja Luka

Izmještaju pojedine klinike

Izmještaju pojedine klinike
Izmještaju pojedine klinike

BANJALUKA - U toku je preseljenje nekoliko organizacionih jedinica zbog početka radova na rekonstrukciji Centralnog medicinskog bloka Univerzitetske bolnice Klinički centar Banjaluka.

Iz ove ustanove su saopštili da je Uprava Univerzitetske bolnice Klinički centar Banjaluka od danas započela sa radom u adaptiranom prostoru u Klinici za infektivne bolesti, koja ima zajednički ulaz sa Klinikom za kožne i polne bolesti.

"Služba za javne nabavke i istraživanje tržišta i Služba za praćenje projekta  izgradnje i rekonstrukcije UBKC-a se nalaze u prostorijama zgrade 'Maternite', a podnesen je i zahtjev Odjeljenju za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja grada Banjaluka za izmještanje trasa saobraćajnih linija u krugu bolnice na lokaciji Paprikovac", navode iz UBKC-a.

Kako su saopštili, zbog obezbjeđenja pristupa gradilištu doći će do redukcije intenziteta saobraćaja, kao i smanjanja kapaciteta parking mjesta na ovoj lokaciji, te mole sve korisnike usluga i zaposlene za razumijevanje i prilagođavanje uslovima rekonstrukcije ove medicinske ustanove.

Od 15. januara Dnevna bolnica Klinike za onkologiju započela je sa radom u prostoru Zavoda za nuklearnu medicinu i bolesti štitne žlijezde, a Kabinet za strabizam Klinike za očne bolesti je u periodu od 12. do 13. januara preseljen u prostor Klinike za očne bolesti (IV sprat, zgrada CMB-a).

"Preseljenje Audiološkog kabineta Klinike za bolesti uha, grla i nosa realizovano je od 12. do 13. januara u prostorije Klinike za bolesti uha, grla i nosa (IV sprat, zgrada CMB-a)", dodaju iz UBKC-a.

Izvršeno je i izmještanje Ambulante za oralnu hirurgiju Klinike za  maksilofacijalnu hirurgiju 19. januara u prostorije Klinike za maksilofacijalnu hirurgiju (IV sprat, zgrada CMB-a), a Hematološka dnevna bolnica Klinike za unutrašnje bolesti je preseljena u Odjeljenje hematologije Klinike za unutrašnje bolesti (V sprat, zgrada CMB-a).

Iz UBKC-a poručuju da svi radovi protiču neometano te da će pacijenti dobiti neophodnu medicinsku uslugu bez obzira na preseljenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije