Banja Luka

Jednokratna pomoć za poplavljene Banjalučane

Jednokratna pomoć za poplavljene Banjalučane
Jednokratna pomoć za poplavljene Banjalučane

BANJALUKA - Licima koja su pretrpjela štetu u majskim poplavama, koja je veća od 7.000 KM, iz budžeta grada Banjaluka biće doznačeno ukupno 1.028.900 KM, navodi se u odluci Komisije za prikupljanje, odobravanje i distribuciju humanitarne pomoći.

U skladu sa odredbama pravilnika za raspodjelu jednokratne novčane pomoći, od ukupno podnesenih 1.324 zahtjeva, odobrena je pomoć za 992 lica kod kojih je šteta od poplava na stambenim objektima, namještaju i kućanskim aparatima u njihovom vlasništvu procijenjena u iznosu većem od 7.000 KM, a koja su uvjerenjem o prebivalištu dokazala da su na adresi na kojoj je registrovana šteta bili prijavljeni prije 15. maja ove godine. 

Predsjednik komisije Ljiljana Radovanović rekla je Srni da je odobrena pomoć za 39 lica sa statusom porodice poginulog borca i ratnih vojnih invalida prve i druge kategorije od po 1.500 KM. 

Za 58 korisnika prava iz oblasti socijalne i dječije zaštite odobrena je pomoć u visini od po 1.300 KM, te za 895 lica koja nemaju navedeni status odobrena je pomoć u visini od po 1.000 KM.

Komisija za prikupljanje, odobravanje i distribuciju humanitarne pomoći, koju je imenovao gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović, donijela je odluku o dodjeli jednokratne novčane pomoći iz budžeta grada na sjednici održanoj juče.

Za realizaciju ove odluke zaduženi su Odsjek za civilnu zaštitu i Odjeljenje za finansije. Dodjela pomoći licima čiji su stambeni objekti oštećeni u bujičnim poplavama tokom avgusta biće razmatrana nakon verifikacije registra šteta nanesenih domaćinstvima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije