Banja Luka

Još ništa od sanacije Ulice Ilije Garašanina

Još ništa od sanacije Ulice Ilije Garašanina
Još ništa od sanacije Ulice Ilije Garašanina

Sanacija Ulice Ilije Garašanina u naselju Lazarevo planirana je u sklopu redovnog održavanja gradskih saobraćajnica.

"Mi smo, u sklopu redovne sanacije tražili krpljenje ove ulice. Ranije smo od Administrativne službe grada (ASBL) tražili da bude urađen trotoar, ali kako ona više nije glavna, već sporedna, odustali smo od ove ideje", kazao je Igor Vidović, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Lazarevo.

On je dodao da je trotoar neophodan od semafora u dijelu Ulice knjaza Miloša pa do ambulante u ovom naselju, jer pješaci najviše koriste ovaj dio ulice.

"Ove i prošle godine tražili smo da bude urađen trotoar u dužini od sedamdesetak metara. Ne smatramo da je ovo velika investicija, te se nadamo da će nadležni imati sluha za naše potrebe", navodi Vidović. 

Komentarišući sanaciju Ulice Ilije Garašanina, iz nadležnog Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja, kazali su da se u sklopu redovnog održavanja gradskih saobraćajnica u ovoj ulici, kao i svim ulicama u gradu, vrši redovno održavanje koje podrazumijeva sanaciju nastalih oštećenja na kolovozu i trotoaru.

"Operativnim planom za investiciono održavanje, modernizaciju, rekonstrukciju i izgradnju gradskih saobraćajnica, lokalnih i nekategorisanih puteva nisu planirani radovi na rekonstrukciji Ulice Ilije Garašanina u ovoj godini", pojasnili su u ovom odjeljenju, dodajući da Savjet MZ u svojim prioritetima za ovu godinu nije ni kandidovao rekonstrukciju ove ulice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije