Banja Luka

Karanovac dobio dječije igralište

Karanovac dobio dječije igralište
Foto: N.N. | Karanovac dobio dječije igralište

BANJALUKA - Mališani u Karanovcu dobili su novi prostor za igru, na kojem će se moći bezbrižno zabavljati, jer je juče otvoreno igralište u tom naselju pored stadiona FK Karanovac.

Ovo igralište je donacija preduzeća "Drvoprodeks" i Fudbalskog kluba Karanovac.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je da je ovo 16. igralište sagrađeno u akciji koju je grad započeo prošle godine sa društveno odgovornim kompanijama.

"Širimo se i na seoska i prigradska područja. Prije svega, izbor lokacije za igralište je do sponzora. Dakle, oni biraju ponuđene lokacije za gradnju igrališta", kazao je Radojičić.

Kako je istakao, ovo je dobar primjer i drugim kompanijama koje posluju na seoskom i prigradskom području da se priključe akciji i u tim sredinama urade nešto ovako za djecu.

"Kompanija 'Drvoprodeks', pored toga što zapošljava veliki broj mještana ovog kraja, i donacijom igrališta doprinosi svojoj zajednici", rekao je Radojičić.

Boško Vuksan, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Karanovac, kazao je da novo igralište znači mnogo za mještane.

"Nadam se da će uskoro početi gradnja vodovoda u Jagarama, jer imamo obećanje iz Gradske uprave i od Vlade RS", rekao je Vuksan.

Radojičić je kazao da su obezbijeđena sredstva u iznosu od oko milion KM za dva velika vodovoda koja godinama čekaju.

"To su upravo Jagare i Česma 4 i radićemo ove godine primarne faze, na Krčmaricama rezervoara, a u Jagarama treba da se radi primarna mreža", rekao je Radojičić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije