Banja Luka

Kiša pokvarila defile, ali ne i raspoloženje

Kiša pokvarila defile, ali ne i raspoloženje
Kiša pokvarila defile, ali ne i raspoloženje

BANJALUKA - Maturanti Škole učenika u privredi proslavili su u nedjelju matursko veče. Njih 175 uprkos lošem vremenu i padavinama veliku noć dočekali su veselo i s osmijehom.

Uprkos tome što su bile u manjini, djevojke obučene u svečane haljine, našminkane i dotjerane, izazvale su divljenje. Ni mladići u svečanim odijelima, lakovanim cipelama, kravatama ili leptir-mašnama nisu ni najmanje ličili na one dječake koji su do juče sjedili u školskim klupama.

Maturant Željko Novaković rekao je da će mu nedostajati drugovi s kojima je dijelio dobre i loše trenutke prethodnih godina.

"Iako će pojedini vjerovatno svoju sreću tražiti u drugim zemljama, trudiću se da ostanemo u kontaktu. Veoma sam srećan što sam tek završio a već sam uspio naći posao u zanimanju za koje sam se i školovao - električar, što je danas, nažalost, velika rijetkost", navodi Novaković.

Srećni zbog velike večeri svoje djece, ponosni roditelji nisu krili suze.

Dragoljub Vuković, direktor Škole učenika u privredi, kazao je da zbog lošeg vremena đaci, profesori i ostali nisu mogli da se okupe na Trgu Krajine, ni da obave svečani defile Gospodskom ulicom, ali da su djeca uprkos tome bila veoma srećna i zadovoljna.

"Poručujem svojim sada već bivšim đacima da se bore sa životom, da traže posao uprkos situaciji koja je teška. Najgore je sjediti i kukati. Oni su sada postali ljudi. Fino smo se veselili, a neke naše takmičare koji su na Festivalu rada postigli dobre uspjehe smo skromno nagradili naliv-perom da imaju za uspomenu", istakao je Vuković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije