Banja Luka

Kiša ponovo izazvala poplave u Banjaluci

Kiša ponovo izazvala poplave u Banjaluci
Kiša ponovo izazvala poplave u Banjaluci

BANJALUKA- Stotinak kuća i pomoćnih objekata u banjalučkom naselju Dragočaj poplavljeno je usljed izlijevanja Dragočajke zbog obilnih padavina u noći sa subote na nedjelju.

"Jutros oko pet časova stanje je bilo zaista alarmantno, u roku od nekih sat i po od početka pljuska voda je nadirala sa svih strana, na svu sreću ljudskih žrtava nema ali materijalne štete ima. Kolika je šteta vidjećemo u narednim danima kada komisija izađe na teren. Pohvalio bih reakciju nadležnih institucija koje su pravovremeno reagovale i dosta olakšale situaciju", kazao je  Milan Vučković, potpredsjednik Savjeta Mjesne zajednice Dragočaj.

Bujica potoka Dragočajka, koju su izazvale enormne padavine, poplavila je noćas dvorišta više stambenih objekata u banjalučkom naselju Dragočaj, a dežurne službe na terenu trenutno ispumpavaju vodu, rekla je Srni zamjenik gradonačelnika Banjaluke Jasna Brkić.

Brkićeva je navela da su se nakon Dragočajke, izlili i potoci Ivaštanka i Bukovica, te da je u Kuljanskoj ulici poplavljeno nekoliko stambenih i poslovnih objekata.

Ona je dodala da se u ovom momentu ne može govoriti o visini štete, ali da će je komisija za procjenu utvrditi prema postojećoj metodologiji i da će se stradalima pružiti pomoći putem dežurnih službi, te materijalna pomoć kao i u majskim i julskim poplavama.

"Dežurne službe su od tri časa na terenu, a u ovom momentu prioritetno je da se velike količine vode koje su se zadržale u dvorištima i pomoćnim objektima crpe pumpama vatrogasne službe", rekla je Brkićeva.

Foto: banjalucanke.com

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije