Banja Luka

Klizište u Jasenovom Dolu još čeka sanaciju

Klizište u Jasenovom Dolu još čeka sanaciju
Klizište u Jasenovom Dolu još čeka sanaciju

BANJALUKA - Klizište, odnosno odron na dijelu puta Banjaluka - Kneževo/Skender Vakuf, u mjestu Jasenov Dol, koje pripada MZ Ljubačevo, postalo je sve nesigurnije zbog kiše koja je padala ovih dana, kažu iz Savjeta MZ.

Radenko Vujasin, predsjednik Savjeta MZ Ljubačevo, rekao nam je danas da je to klizište još od prošlogodišnjih poplava te da je posebno rizično za teretna vozila.

"S ovom situacijom upoznati su i 'Putevi RS', koji su označili sporno područje trakama i signalizujućom opremom", rekao je Vujasin.

Iz "Puteva RS" su istakli da dežurne ekipe svakodnevno obilaze teren.

"U posljednjih nekoliko dana nisu registrovana nova klizišta na regionalnom putu R414 Banjaluka - Kneževo, niti je došlo do novih oštećenja u odnosu na postojeće stanje", istakla je Natalija Kostrešević, portparol "Puteva RS".

Ona je dodala da je regionalni putni pravac Banjaluka - Kneževo prohodan za sva vozila i ne postoje ograničenja saobraćaja, ali da postoji  nekoliko kraćih dionica na kojima se saobraćaj odvija otežano, što je regulisano neophodnom saobraćajnom signalizacijom.

"Sva uočena klizišta i deformacije na putu su u postupku za trajno rješenje ovih nedostataka. U ovoj godini 'Putevi RS' nisu bili u mogućnosti da saniraju spomenute nedostatke usljed nedovoljnih finansijskih sredstava. Sanaciji klizišta će se pristupiti odmah po izradi projektne dokumentacije i obezbjeđenju finansijskih sredstava", kazala je Kostreševićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije