Banja Luka

Kočići na Manjači zatrpani snijegom, ne mogu dijete odvesti doktoru

Kočići na Manjači zatrpani snijegom, ne mogu dijete odvesti doktoru
Kočići na Manjači zatrpani snijegom, ne mogu dijete odvesti doktoru

BANJALUKA - Mještani zaseoka Kočići, u selu Stričići, na Manjači, nadomak Banjaluke, apeluju na nadležne da što prije u njihovo mjesto pošalju mehanizaciju za čišćenje snijega, jer su im, kako ističu, putevi zatrpani.

"Snijeg je jako visok, i vozilom ne možemo nigdje. Kćerka mi je prehlađena i hoću da je odvedem doktoru, a nemam način da to izvedem. Apelujem na zimske službe da nam večeras pošalju grtalicu, jer smo, doslovno, u blokadi", poručila je Gordana Kočić.

Rade Božić, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Stričići, kaže da je kod njih visina snijega preko 60 cm, a problem izaziva i vjetar, koji pravi još više nanose, a koji dostižu i do metar i po.

"U programu su za redovno čišćenje, a nisu očišćeni putni pravci Balašinovac - Vulini, Donji Lusići , put za Antoniće, put za Regodiće, put Stričko groblje - Čeprkale, put za Kočića ognjište", naveo je Božić, dodajući da nije očišćen ni put od potoka Stubo - Đukići do kuće Veselka Đukića.

Dodao je da imaju i niz putnih pravaca koju su zameteni, a nisu u programu zimskog održavanja.

"U pitanju su put za zaselak Deliće, za zaselak Lazičiće, za zaselak Marčetiće, za Živkoviće, za Savanoviće, za Sladojeviće u Dubici, potom za Savanovće odnosno Pirlanoviće, zatim pravac Sladojevići odnosno Iškalovići, potom put za Milićeviće, put Ilići - Savanovića brdo, i put za Salamiće", naveo je Božić, dodajući da je isti problem i na putnim pravcima za Krivokuće i Radanoviće.

Božić je istakao da su im uništeni i usjevi, a najgore su stradali voćnjaci i šteta bi mogla biti potpuna.

"Kod vojnog poligona u Dobrnji imamo 5.000 ovaca, kojim ne možemo dostaviti hranu, jer su putevi koje vode iz naših sela zatrpani", naglasio je Božić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije