Kompanija »Grand trejd« apeluje na razumijevanje

Srna - 30.05.2012 22:28
Kompanija »Grand trejd« apeluje na razumijevanje

BANJALUKA - Kompanija "Grand trejd" saopštila je da posluje u potpunosti u skladu sa zakonom i apelovala na razumijevanje u vezi sa planiranom izgradnjom stambeno-poslovnog kompleksa u Banjaluci, zbog čega je protestovalo više stotina Banjalučana.

Reagujući na okupljanja građana u Banjaluci, koji protestuju zbog planirane izgradnje objekta u parku ispred preduzeća "Medicinska elektronika", iz ove kompanije napominju da poštuju pravo građana na slobodu javnog okupljanja i iznošenja javnog mišljenja, te apeluju na razumijevanje u prilog pozitivnih aspekata investiranja i razvoja urbane slike grada.

U saopštenju kompanije se navodi da će taj objekat biti višestruko koristan za lokalnu zajednicu i za građane.

Iz kompanije napominju da od prvog dana posluju u potpunosti u skladu sa zakonom, te da je tako bilo i u slučaju kupovine zemljišta na kojem će ovaj objekat biti izgrađen i dobijanja građevinske dozvole.

U saopštenju se podsjeća da je Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske u avgustu 2011. izdalo, a 3. maja ove godine donijelo rješenje kojim se kompaniji "Grand trejd" daje odobrenje za građenje i izgradnju podzemnih etaža, kao prve faze izgradnje ovog kompleksa.

"U postupku izdavanja ovog rješenja dostavili smo svu zakonom propisanu dokumentaciju i saglasnosti. Prema ovom rješenju, investitor je bio dužan prije otpočinjanja radova da podnese zahtjev opštinskom organu uprave nadležnom za poslove urbanizma, kao i da obavijesti urbanističko-građevinsku inspekciju o otpočinjanju radova, najkasnije osam dana pred početak, što je kompanija uradila u potpunosti poštujući zakon", navodi se u saopštenju.

Više stotina građana protestovalo je juče i danas u Banjaluci, izražavajući nezadovoljstvo zbog, kako su naveli, uništavanja posljednje zelene površine u gradu.

Gradonačelnik Banjaluke Dragoljub Davidović izjavio je povodom protesta da ta lokacija nije park već neizgrađena površina, odnosno travnjak.

"Moramo imati na umu da to nije uređena javna površina. Imamo mi takvih ledina po Banjaluci koliko hoćete", rekao je on.

Napomenuo je i da se u Banjaluci ništa ne može graditi ako nije u skladu sa regulacionim planom, ako se ne posjeduje vlasništvo nad zemljištem, ako nisu plaćene gradu obaveze, kao ni bez građevinske dozvole.

Građevinska kompanija "Grand trejd" počela je tokom vikenda radove na zelenoj površini ispred zgrade preduzeća "Medicinska elektronika", na kojoj bi na 30.000 metara kvadratnih trebalo da bude izgrađen stambeno-poslovni kompleks.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Ostali naslovi

  • Sanacijom obale spasavaju grobnice

    27.01.2015 20:31 - Jasna Dragojević

    Sanacija obaloutvrde uz rijeku Vrbas pored Rebrovačkog groblja je u toku, potvrdili su nam u Gradskoj upravi.

  • Priprema prvačića samo u tri škole

    27.01.2015 20:02 - N.N.

    BANJALUKA - Priprema pred polazak u školu za buduće prvačiće u školskoj godini 2015/2016, koja nisu boravila u vrtiću, biće održana u svega tri od 29 osnovnih škola.

  • Nagrade najboljim srednjoškolcima Banjaluke

    27.01.2015 11:20 - Srna

    BANJALUKA - Najboljim učenicima banjalučkih srednjih škola danas su, povodom školske slave Svetog Save, tradicionalno uručene prigodne nagrade koje dodjeljuje grad Banjaluka.

  • Izmještaju pojedine klinike

    26.01.2015 21:23 - N. Umićević

    BANJALUKA - U toku je preseljenje nekoliko organizacionih jedinica zbog početka radova na rekonstrukciji Centralnog medicinskog bloka Univerzitetske bolnice Klinički centar Banjaluka.

  • Parkiraju se na brzoj cesti

    26.01.2015 20:10 - Nikola Vidačković

    Veliki broj vozača zaustavnu traku na zapadnom tranzitu koristi za parkiranje. Naime, uz kolovoz se nalaze mnoge radnje, među kojima kafić, automehaničarska radnja, mesnica, prodavnica i druge pa nesavjesni vozači traku koja služi za prinudno zaustavljanje koriste kao parking.

  • Nagrade za 29 đaka

    26.01.2015 18:29 - Jasna Dragojević

    Tradicionalni prijem za učenike osnovnih škola sa područja grada povodom Svetog Save upriličen je danas u Kulturnom centru Banski dvor i tom prilikom nagrađeno je 29 najboljih učenika.

  • Ponovo sanacija klizišta u banjalučkim Priječanima

    26.01.2015 16:28 - Fena

    BANJA LUKA - Klizište koje je ugrozilo saobraćajnicu u banjalučkom naselju Priječani i koje je prošle sedmice privremeno sanirano, ponovo se aktiviralo.

  • Za sanaciju klizišta 600.000 KM

    26.01.2015 15:26 - N.N.

    BANJLUKA - Gradske vlasti će u toku ove godine za sanaciju klizišta na području grada izdvojiti 600.000 maraka.

  • Nagrade za najbolje đake Banjaluke

    26.01.2015 11:57 - Srna

    BANJALUKA - Predstavnici Gradske uprave Banjaluka uručili su danas nagrade za najbolje đake iz 29 osnovnih škola sa područja Banjaluke povodom školske slave Sveti Sava.

  • Otvorena izložba o stradanju Jevreja

    25.01.2015 21:00 - Srna

    BANJALUKA - U Jevrejskom kulturnom centru "Arie Livne" u Banjaluci večeras je, povodom obilježavanja Međunarodnog dana sjećanja na žrtve holokausta, otvorena izložba "Stradanje bugarskih, mađarskih i Jevreja Bosanske krajine".

  • Istaknute istorijske ličnosti Banjaluke (XLII): Julija Pejnović

    25.01.2015 20:12 - Biljana Popović

    Julija Pejnović (1903 - 1987) je bila istaknuta banjalučka operska pjevačica, glumica i pedagog.

  • Iložba o patrijarhu Pavlu u Banjaluci

    25.01.2015 16:13 - Srna

    Izložba posvećena blaženopočivšem patrijarhu Pavlu, povodom 100 godina od njegovog rođenja i pet godina od upokojenja, biće otvorena sutra u Banjaluci, rekao je upravnik Muzeja Srpske pravoslavne crkve /SPC/ Vladimir Radovanović.

  • Uskoro brošura o svim linijama gradskog prevoza u Banjaluci

    25.01.2015 15:21 - Fena

    BANJA LUKA - Korisnici gradskog prevoza u Banjaluci uskoro će o polascima autobusa na svim linijama biti informisani putem brošura.

  • Svetosavska akademija 27. januara

    24.01.2015 07:58 - N.V.

    Svetosavska akademija biće održana u Koncertnoj dvorani Kulturnog centra (KC) Banski dvor u utorak, 27. januara, s početkom u 20 časova.

  • Pomoć za porodicu Mandić

    23.01.2015 13:50 - N.N.

    BANJALUKA - Članovi Udruženja građana "Sveti Đakon Avakum" posjetiće u ponedjeljak socijalno ugroženu porodicu Mandić iz Zalužana kako bi im uručili pomoć u hrani i garderobi.

Oglasi za posao

Newsletter

Registrujte se na besplatni newsletter.

Svako jutro najvažnije vijesti.

Upišite vašu e-mail adresu:

Delivered by FeedBurner

Mali oglasi

Predajte male oglase putem mobilnog telefona 065 1314! Uputstvo.