Banja Luka

"Konferencija beba" održana i u Banjaluci (FOTO)

"Konferencija beba" održana i u Banjaluci (FOTO)
"Konferencija beba" održana i u Banjaluci (FOTO)

BANJALUKA - Tradicionalna manifestacija "Konferencija beba" održana je danas u Banjaluci u Parku "Petra Kočić".

Manifestacija je organizovana radi iskazivanja podrške mladim ljudima u njihovim nastojanjima da planiraju i osnivaju porodice.

Zamjenik gradonačelnika Banjaluke Jasna Brkić, je na otvaranju manifestacije "Konferencija beba" u Banjaluci rekla da su iz budžeta grada i ove godine izdvojena određena sredstva za vantjelesnu oplodnju, što parovima koji ne mogu postati roditelji na prirodan način znači jako mnogo.

"Ovakve manifestacije sigurno doprinose promociji porodice i promociji spoznaje da treba da se rađa što više djece, ali one same ne mogu povećati natalitet. Grad u svojio nadležnosti pokušava da stvori što povoljnije uslove za to", rekla je Brkićeva.

Viši stručni saradnik u Ministarstvu porodice, omladine i sporta Republike Srpske Darijana Deket rekla je da je cilj ove manifestacije promovisanje odgovornog roditeljstva, ukazivanje na značaj rađanja i podrška mladima u njihovim nastojanjima da formiraju porodice.

U okviru programa u parku "Petar Kočić" održana je predškolska modna revija mališana iz vrtića "Maslačak", igrokaz učenika Osnovne škole "Jovan Jovanović Zmaj" i ritmički nastup učenika Osnovne škole "Aleksa Šantić".

Pokrovitelj manifestacije "Konferencija beba", koju organizuje Ministarstvo porodice, omladine i sporta, jeste kompanija "Krio sejv", a ove godine podršku je pružila i kompanija "Konzum".

"Konferencija beba" ove godine održava se u 24 lokalne zajednice Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije