Banja Luka

Kontrola radnog vremena u Banjaluci

Kontrola radnog vremena u Banjaluci
Kontrola radnog vremena u Banjaluci

BANJALUKA - Gradska uprava u Banjaluci upozorava privredne subjekte i društva da su dužni da se pridržavaju odluke o radnom vremenu u dane republičkog praznika, kao i zaključka gradonačelnika o radu za dane 1. i 9. maj.

Kontrolni organi će tokom praznika biti na terenu i kontrolisati primjenu navedene odluke i zaključka gradonačelnika, te preduzeti zakonske mjere u slučaju njihovog nepoštivanja, saopšteno je iz Gradske uprave.

Iz Gradske uprave podsjećaju da se, prema zaključku gradonačelnika, daje mogućnost rada u dane republičkih praznika 1. i 9. maja, mimo odluke o određivanju radnog vremena pravnim licima i preduzetnicima koji obavljaju trgovinsku, zanatsku i uslužnu djelatnost na području grada Banjaluke.

Sutra, na Međunarodni praznik rada, na području Banjaluke, od 7.00 do 12.00 časova mogu da rade i prodajni objekti samostalnih preduzetnika koji se bave trgovinom na malo mesom i ribom.

U subotu, 2. maja, od 8.00 do 16.00 časova mogu da rade sva pravna lica i preduzetnici koji obavljaju trgovinsku, zanatsku i uslužnu djelatnost.

Iz Gradske uprave ističu da na dan republičkog praznika - Dan pobjede nad fašizmom, u subotu, 9. maja, od 7.00 do 12.00 časova, mogu da rade i prodavnice mješovite robe, prodajni objekti koji se bave trgovinom na malo mesom i ribom, te cvjećare.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije