Banja Luka

Korak bliže mostu u Česmi

Korak bliže mostu u Česmi
Korak bliže mostu u Česmi

BANJALUKA - Sve izvjesnija je izgradnja novog mosta na rijeci Vrbanji, kod "Incela", u banjalučkom naselju Česma, koji će povezivati ovo naselje s ostalim dijelovima grada!

Potvrdio je to danas gradonačelnik Slobodan Gavranović, koji je rekao da je Skupština grada donijela odluku o kreditnom zaduženju, te da su u ponedjeljak potpisali svu prateću dokumentaciju i ugovor s Ministarstvom finansija RS za preuzimanje kredita.

Naime, gradski parlament je donio odluku o zaduženje grada prema Svjetskoj banci - Međunarodoj asocijaciji za razvoj za finansiranje hitnog oporavka od poplava, u iznosu od 2.464.200 KM. Kreditna sredstva koristiće za izgradnju mosta u naselju Česma, u blizini postojećeg Žutog mosta, te izgradanju i modernizaciju Ulice Veljka Mlađenovića u naselju Ada, a prema procjenama, izgradnja mosta u Česmi, s kompletnom infrastrukturom, trebalo bi da košta 1.925.876 KM.

"U petak ćemo imati potpuno jasan odgovor, tako da ćemo da otpočnemo proces javne nabavke i realizaciju tog projekta", istakao je juče Gavranović.

Ovoj odluci najviše se svakako raduju mještani ovog naselja.

"Dobio sam informaciju da je s Ministarstvom finansija završen taj dio, te da izgradanja mosta više nije upitna", rekao je Miladin Malićević, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Česma, i istakao da se mještani ovog naselja pribojavaju da most neće biti završen tokom ove godine.

Novi most u Česmi je kao prioritet naveden još prošle godine, kada je dogovoreno s Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS da, uz dio koji bi obezbijedio grad, dotira dio sredstava za njegovu izgradnju, ali taj projekat ipak nije realizovan.

Djeca u Kumboru

Trinaestoro djece iz porodica RVI vojske RS s područja grada, za koje je juče upriličen prijem u prostorijama Gradske uprave, u četvrtak će otputovati na desetodnevni odmor u Kumbor.

"U skladu s našim mogućnostima, uručili smo im džeparac od po 30 evra, te poželjeli srećan put i ugodan odmor", kazao je Gavranović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije