Banja Luka

Kroz Motike preko rupa

Kroz Motike preko rupa
Kroz Motike preko rupa

Pored toga što je jako uska, Ulica kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića u naselju Motike je u jako lošem stanju, pa se i pješaci i vozači žale da im je kretanje otežano.

"Kao da živimo u prošlom vijeku. Smatramo da mjesta koja su znatno udaljenija imaju bolje uslove nego mi u Motikama, koje su se posljednjih godina značajno izgradile. Pored toga što je put toliko uzak da se na njemu ne mogu mimoići dva auta, poslije otapanja snijega ostala je rupa na rupi. Pješaci se nemaju gdje skloniti kad naiđe auto", kažu mještani.

Darko Todić, predsjednik Savjeta MZ Motike, navodi da je put uništen nakon obimnih snježnih padavina i posipanja soli, ali se nada skorijoj sanaciji, kao i izgradnji novog, modernijeg puta.

"Koliko sam upoznat, potrebno je riješiti još neke imovinsko-pravne odnose i možemo da se nadamo novom putu kroz Motike", kazao je Todić.

Gradska uprava je za redovno održavanje, investiciono održavanje, modernizaciju i rekonstrukciju gradskih saobraćajnica izdvojila ukupno 2.305.000 KM. Modernizacija će, između ostalog, obuhvatiti i ovu ulicu u Motikama, potvrdili su u Gradskoj upravi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije