Banja Luka

Kružni tok na Rebrovcu će biti gotov do juna

Kružni tok na Rebrovcu će biti gotov do juna
Foto: N.N. | Kružni tok na Rebrovcu će biti gotov do juna

BANJALUKA - Izgradnja kružnog toka kod Rebrovačke crkve najvjerovatnije će biti završena krajem maja ili početkom juna, a radovi idu planiranom dinamikom, rekao je danas Nenad Nešić, direktor "Puteva RS".

"Zbog vremenskih prilika iskoristili smo samo 45 radnih dana. Na ovaj način dobićemo mnogo bolju saobraćajnicu s puno većom propusnom moći. Sada je propusna moć raskrsnice 13.000 vozila, a s izgradnjom kružne raskrsnice ona će biti 24.000 i samim tim dobićemo veću bezbjednost pješaka i uređeniju saobraćajnicu", istakao je Nešić.

Gradonačelnik Igor Radojičić, nakon što je s Nešićem obišao kružni tok kod Rebrovačke crkve, rekao je da je ova kružna raskrsnica jedno od brojnih gradilišta u gradu, posebno u oblasti saobraćaja.

"Ova godina je bogata radovima. Kružna raskrsnica kod Rebrovca je dio cijelog kompleksa koji je dugačak nekoliko kilometara i koji će ove godine biti fizički, tako da kažem, 'napadnut' radovima u saobraćaju", objasnio je Radojičić i naglasio da je riječ o nizu poslova koji su već u toku, među kojima je i istočni tranzit.

"U toku su i tenderi za izgradnju Zelenog mosta i dva kružna toka, te oni koji treba da budu raspisani u maju, a sve s ciljem da na širem području grada poboljšamo uslove saobraćaja do kraja godine", objasnio je Radojičić.

Dodao je da s "Putevima RS" imaju nekoliko potpisanih dodatnih akcija.

"Ući ćemo u izgradnju kružnog toka kod 'Delta Cityja' i trebalo bi da se radi kružni tok na Laušu kod restorana 'Sirano'", rekao je Radojičić.

Istakao je da su sa Saobraćajnom policijom dogovorili da u špicevima, kada je veliko zagušenje, pomognu u odvijanju saobraćaja dok traju radovi.

"Očekujemo uz sve okolnosti koje nas prate tokom izgradnje kružnog toka kod Rebrovačke crkve da do kraja maja ili početkom juna završimo sve radove na ovom projektu", rekao je Radenko Crnogorac, direktor "Prijedorputeva".

Dodao je da preostaje da se završi izmještanje instalacija, toplovoda i vodovoda, te da se nakon toga pristupa izradi donjeg i gornjeg nosivog sloja asfalta, ivičnjaka, asfalta i postavlja se rasvjeta.

Izvođač radova je konzorcijum preduzeća "Prijedorputevi" i "Kozaraputevi". Investitor izgradnje kružnog toka kod mosta Rebrovac su "Putevi RS", a vrijednost radova je 551.000 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije