Banja Luka

Lauš dobija dva igrališta

Lauš dobija dva igrališta
Foto: Arhiva | Lauš dobija dva dječja igrališta

BANJALUKA - Najmlađi stanovnici Ulice dr Koste Krsmanovića u naselju Lauš uskoro će imati novi prostor za igru, jer bi tokom sljedeće sedmice trebalo da počne izgradnja dječjeg igrališta na ovom mjestu.

"Za još jedno igralište u ovoj mjesnoj zajednici, na lokaciji kod crkve na Laušu, u narednih desetak dana očekuje se raspisivanje tendera za izbor izvođača radova", rekli su u Gradskoj upravi. Dodali su da će oba igrališta biti izgrađena u okviru projekta "Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH".

"Preduzeće 'Građenje Đurić', izvođač za građevinske radove na igralištu na Laušu, 15. novembra uvedeno je u posao, kao i na gradilišta u mjesnim zajednicama Saračica, Paprikovac i Rosulje, takođe uključenim u ovaj projekat", istakli su u Gradskoj upravi.

Prema podacima Odjeljenja za opštu upravu, u Saračici počinje gradnja trotoara, na Paprikovcu sanacija ogranka Ulice Davida Štrpca u dužini od oko 250 metara, a u Rosuljama je počela sanacija objekta MZ.

Uskoro se očekuje i realizacija preostalih projekata koje su savjeti MZ kandidovali za 2018. godinu, i to radovi na unutrašnjem uređenju i opremanju sportske balonhale u Šargovacu i raspisivanje tendera za izbor izvođača za gradnju društvenog doma u Česmi.

"Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH" je inicijativa vlada Švedske i Švajcarske, koju sprovodi Kancelarija UNDPa. Za svaki projekat izdvaja se 70 odsto sredstava, dok je obaveza grada 30 odsto. U projektu učestvuje šest mjesnih zajednica  Lauš 2, Paprikovac, Saračica, Česma, Šargovac i Rosulje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije