Banja Luka

Lica s invaliditetom zadovoljna saradnjom

Lica s invaliditetom zadovoljna saradnjom
Lica s invaliditetom zadovoljna saradnjom

BANJALUKA - Iako su problemi mnogobrojni, komunikacija između Gradskog odbora udruženja invalida Banjaluka i Centra za socijalni rad Banjaluka je na dobrom nivou, a proteklih godinu dana izražen je mnogo veći senzibilitet prema ovoj kategoriji od strane ove ustanove.

Ocijenjeno je ovo na današnjem sastanku o položaju, statusu i planovima članica ovog odbora, povodom Međunarodnog dana invalida.

"Svjesni smo da ne možemo imati sve, ali dijalogom i zajedničkom saradnjom moramo odrediti prioritete u granicama naših mogućnosti kako bismo mogli djelovati u interesu svih", saglasni su u Gradskom odboru udruženja invalida Banjaluka.

Vera Sladojević, direktor CZSR Banjaluka, istakla je da ova ustanova posebno ima razumijevanja za lica s invaliditetom i da djeluje u skladu sa svojim mogućnostima.

"Svjesni smo da imamo brojnih problema, novi saziv Skupštine grada pokazao je interesovanje za ove kategorije i nadamo se da ćemo sada imati mnogo više prostora za promjene", rekla je Sladojevićeva.

Branko Suzić, predsjednik Saveza slijepih osoba u RS, istakao je da mnoge stvari još treba mijenjati u institucionalnom i vaninstitucionalnom smislu, a za to je potrebno uvođenje međunarodnih standarda u našu sredinu.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije